[οι εκλογές του κυρίου Τπτ ·

15/02/2018 § Σχολιάστε

Ήθελε –καιρό τώρα το έχει στο νου- να πιάσει πρώτα τα θηράματά του ζωντανά, με αυτόν τον τρόπο θα επιβεβαίωνε την εφήμερη ύπαρξή του, και επιπλέον θα εξασφάλιζε μια θέση στο Πάνθεον της Ιστορίας. Σκέφτηκε. Δεν αρκεί να κατασκευάσει κανείς ένα μεταλλικό δίχτυ, και να το απλώσει άτεχνα και άναρχα, πρέπει πρωτίστως να δημιουργήσει –για την επιτυχία του εγχειρήματος- ένα αυστηρό ατσάλινο, άκαμπτο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πλέξει το δίχτυ, ας υποθέσουμε ακτινωτά, ένα πλέγμα ελικοειδές, με τον τρόπο αυτό δεν προσφέρει καμία πιθανότητα λύτρωσης στο θήραμα, το οποίο μετά ενός εύλογου χρονικού διαστήματος θα αρχίσει –περιορισμένα βεβαίως- να ονειρεύεται. Ξέχασα να αναφέρω την απαραίτητη κολλώδη ουσία με ειδικές αναθυμιάσεις, με την οποία ο κύριος Τπτ σκέφτεται να καλύψει όλα τα μέρη στο μεταλλικό δίχτυ· εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, τον απαραίτητο περιορισμό της γκάμας των ονείρων του θηράματος σε «κρίμα να μην μπορώ να δουλέψω στην οικοδομή, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, σε ζυθεστιατόριο» κλπ. Ο κύριος Τπτ έχει μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια το είδος των ταλαντεύσεων του θηράματος ανάλογα με το τι (θα) ονειρεύεται. Στην ακραία, λέμε τώρα, στην σπάνια περίπτωση που το θήραμα νιώσει –αν και αυτό θεωρείται απίθανο- άβολα, ή του δημιουργούνταν ψευδαισθήσεις περί δραπετεύσεως, τότε ο κύριος Τπτ θα του αφαιρεί αργά, συστηματικά, τμήματα του σώματός του, έως ότου αυτό ξεψυχήσει.

Είδος επιλόγου
Η λέξη «βαρβαρότητα» προσπερνά, η φιγούρα προσμένει κέρμα. Η εφημερίδα των λόγων της αποχής και της απόχης. Αγκυλώσεις, αγκιστρώσεις και απαγκιστρώσεις· διλήμματα πολλών αποχρώσεων, η φιγούρα με χέρι απλωμένο· κι η παρέλαση τελειωμό δεν έχει.

Φεύγεις.

Τρεις το πρωί, τρεις ώρες πριν το χάραμα, η κίτρινη χλωμή μορφή σου περιμένει το άνοιγμα της πελώριας πόρτας. Ξέρεις. Η νέα παρέλαση αρχίζει με το φως της ημέρας.

Προσπαθώ να συνεχίσω. Για τον τόπο. Την πόλη. Εσένα. Γυρνώ ανάμεσα σε ζωγραφισμένους τοίχους. Ανέπαφα όλα. Ξεθωριάζουν.

Η φιγούρα προσμένει το κέρμα.

*

[κείμενο + φωτο του αγριμολόγου -πρώτη δημοσίευση Στάχτες 10.05.2014

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [οι εκλογές του κυρίου Τπτ · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: