[A City’s Death By Fire·

20/03/2017 § Σχολιάστε

Obituary: Nobel prize winner 1992, the poet Derek Walcott
(23 January 1930 – 17 March 2017)

After that hot gospeller has levelled all but the churched sky,
I wrote the tale by tallow of a city’s death by fire;
Under a candle’s eye, that smoked in tears, I
Wanted to tell, in more than wax, of faiths that were snapped like wire.
All day I walked abroad among the rubbled tales,
Shocked at each wall that stood on the street like a liar;
Loud was the bird-rocked sky, and all the clouds were bales
Torn open by looting, and white, in spite of the fire.
By the smoking sea, where Christ walked, I asked, why
Should a man wax tears, when his wooden world fails?
In town, leaves were paper, but the hills were a flock of faiths;
To a boy who walked all day, each leaf was a green breath
Rebuilding a love I thought was dead as nails,
Blessing the death and the baptism by fire.

obituary: C h u c k

19/03/2017 § Σχολιάστε

Charles Edward Anderson «Chuck» Berry (October 18, 1926 – March 18, 2017)

Dicography: I m m e n s e

obituary: Κούνδουρος·

23/02/2017 § Σχολιάστε

Νίκος Κούνδουρος (1926 -χτες 22 Φεβρουαρίου, 2017)

koundouros

Ακούστε τη Μαργαρίτα Παπαγεωργίου στην πρώτη εκτέλεση του «Ιλισσός»  του Μάνου Χατζιδάκι, μέρος της περίφημης ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Ο Δράκος» με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου και Γιάννη Αργύρη:

Φιλμογραφία

Σινεμά
Μαγική πόλις (1954)
Ο δράκος (1956)
Οι παράνομοι (1958)
Το ποτάμι (1960)
Μικρές Αφροδίτες (1963)
Vortex ή Το πρόσωπο της Μέδουσας (1967)
Τραγούδια της φωτιάς (1975)
«1922» (1978)
Μπορντέλο (1984)
Μπάυρον: Μπαλλάντα για ένα δαίμονα (1992)
Οι φωτογράφοι (1998)
Το Πλοίο , English: The Ship (2011)by Showtime Productions ( http://www.showtimeproductions.gr)

Τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ
Ιφιγένεια εν Ταύροις (1991)
Αντιγόνη (1994)
Ελληνιστί Κύπρος

Κλείνοντας εισιτήρια Aegean από εδώ, ενισχύετε τις Στάχτες

«Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια»

20/02/2017 § Σχολιάστε

Umberto Eco (1932  –σαν χτες 19.02.2016)

eco

«Τι όμορφο που είναι ένα βιβλίο, που επινοήθηκε για να πιάνεται στο χέρι, ακόμη και στο κρεβάτι, ακόμη και μέσα σε μία βάρκα, ακόμη και εκεί όπου δεν υπάρχουν ηλεκτρικές πρίζες, ακόμη κι αν έχει αποφορτιστεί κάθε μπαταρία και αντέχει τα σημάδια και τα τσαλακώματα, μπορεί να αφεθεί να πέσει καταγής ή να παρατηθεί ανοιγμένο στο στήθος ή στα γόνατα όταν μας παίρνει ο ύπνος, μπαίνει στην τσέπη, φθείρεται, καταγράφει την ένταση, την επιμονή ή τον ρυθμό των αναγνώσεών μας, μας υπενθυμίζει (αν φαίνεται πολύ καινούργιο ή άκοπο) ότι δεν το διαβάσαμε ακόμη…».

Κλείνοντας εισιτήρια Aegean από εδώ, ενισχύετε τις Στάχτες

Where Am I?

You are currently browsing the τέχνης ενθύμιον category at αγριμολογος.