άσκηση

08/02/2012 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο άσκηση

– [12]

Ολίγα περί αιώρας. Διαβάζουμε στο «Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν ‘Ήλιου’» (περ. 1950): Έδρα κρεμαστή (κοινώς κούνια), κινούμενη ως εκκρεμές εις μικρά ή μεγάλα διαστήματα. Αναρτάται διά σχοινίου συνήθως από κλάδου δένδρου ή δοκού, είναι δε διπλή ή απλή. Εις την διπλήν αιώραν κάθηνται δύο εν ισοζυγία και ωθούνται υπό τρίτου, ευρισκομένου επί του εδάφους. Εις την απλήν ο καθήμενος, κρατών τα σχοινία, δίδει τας πρώτας ωθήσεις ή μόνος του ή βοηθούμενος υπό άλλου, και ούτω η αιώρα τίθεται φυσικώς εις συνεχή κίνησιν από του ενός άκρου εις το άλλο, με τάσιν να φθάση εις το ύψος της αιωρήσεως,εκ του οποίου κατήλθεν, αναλόγως της εντάσεως της ωθήσεως.

…και ελάχιστα περί κοριού: Ακανθία. Επιστημονική ονομασία του κοινού κορέου. Δεν θα συνεχίσω στα λοιπά του εν λόγω λήμματος. Σκοπός και τούτης της άσκησης, δεν είναι παρά η Άσκηση.

Για τη δική σας θεματική επιλογή, θα συνιστούσα να σκάψετε λίγο τη μνήμη σας, ίσως πέσετε επάνω σε κάποιο από τα πολλά είδη των λεπτοποδιδών που ζουν «στας όχθας γλυκέων υδάτων», ειδάλλως συμβουλευτείτε τον Μπόρχες.

.

[όλες οι «ασκήσεις»]

.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading άσκηση at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: