Ο Τσάβες, ή πως μιλάμε, γι αυτά που (δεν) γνωρίζουμε…

09/03/2013 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Τσάβες, ή πως μιλάμε, γι αυτά που (δεν) γνωρίζουμε…

chavezΤα ερωτήματα κι οι απορίες πολλές σε αυτό που οικοδόμησε και οι προοπτικές του, κυρίως στο τομέα της ελεύθερης έκφρασης, διότι τίποτα δεν μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς αυτό το στοιχείο, ούτε αστικό κράτος δικαίου, αλλά κι ούτε σοσιαλισμός. Υπάρχουν ακόμα οι υποδομές που προετοιμάζουν την προοπτική της μετά-πετρελαίου εποχής. Επομένως δεν δύναμαι να πάρω θετική ή αρνητική θέση –Το μόνο που μπορώ να διακρίνω με αντικειμενικότητα ήταν η αφύπνιση των λαϊκών συνειδήσεων, στοιχείο θετικό κι ελπιδοφόρο αν βεβαίως διοχετευτεί με σωφροσύνη, παιδεία, σεβασμό προς στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν δηλώνω «επιφύλαξη», δηλώνω ευθαρσώς παντελή Άγνοια.

Φαντάζομαι όσοι έχουν πάρει θέση –θετική ή αρνητική για το καθεστώς Τσάβες, είτε αυτοί είναι Αριστεροί που τον αποκαλούν περήφανα «κομμαντάντε», είτε είναι Δεξιοί που τον αποκαλούν φασίστα –θα έχουν πλήρη εικόνα, πλήρη ενημέρωση, έχουν πηγές στις οποίες εγώ δεν διαθέτω πρόσβαση, και θεωρούν τον εαυτό τους ενημερωμένο –Έτσι εξηγείται η ανεπιφύλακτη στήριξη από τους μεν, και οι σφοδρές επιθέσεις από τους δε.

Διαθέτουμε άλλωστε ως χώρα, εκατομμύρια έντιμους, πληροφορημένους, μελετηρούς, κυρίως με σφαιρική άποψη… Ενεργούς πολίτες.

Αυτά.

.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Ο Τσάβες, ή πως μιλάμε, γι αυτά που (δεν) γνωρίζουμε… at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: