a day at the Alechinsky Show
26/03/2008 § Σχολιάστε

Στις κυλιόμενες σκάλες του Musée des Beaux Arts των Βρυξελλών, προς την αναδρομική έκθεση του μεγάλου Alechinsky.

λίγο πριν τον προθάλαμο. Έναρξη.

Η κόρη μου και ο γιος μου παρατηρούν τα πρώτα χαρακτικά…

…περνάμε από τον μεγάλο διάδρομο, στ’ αριστερά μας αφίσες με τις εκθέσεις του Alechinsky, μερικές δε παραμένουν αισθητικά αξεπέραστες, αφού τις είχε σχεδιάσει ο ίδιος, ο οποίος μεταξύ άλλων, ήταν και γραφίστας.

η κόρη μου κοιτά από κοντά μια ενότητα που την γοητεύει αφάνταστα, είναι τα 8 πάνελ φτιαγμένα με την λογική του κόμικς, πρόκειται για μελάνια σε χαρτί επάνω σε καμβά. Υπέροχη και επιβλητική ενότητα.

…κάτι τους θυμίζει ο τρόπος που ο καλλιτέχνης απλώνει τα χρώματα στο τελάρο. Ξέρουν από αυτά.

εδώ κόβεται η αναπνοή από τις δυνατότητες του εικαστικού αποτελέσματος, έργα που επιβάλουν στο χώρο αποκλειστικά τη δική τους νοηματική «γλώσσα». Παράδειγμα μιας γνήσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μια τελευταία άποψη, πάμε για καφέ.
Σχολιάστε