[λόγια σοφά, λόγια αγαθά ·
21/03/2019 § Σχολιάστε
«Δεύτε» κτλ.

Photo Creative Commons ©Jamie Campbell (the photo has appropriately been changed for the needs of agrimologos.com)
Λόγια όλο σοφία, του Αγίου Γέροντος Αγαθαΐσιου:
- Η γυναίκα όταν είναι έγκυος πρέπει να είναι ήρεμη, να διαβάζει το Αγγέλιον, να προσεύχεται. Έτσι αγιάζεται και το παιδί· έτσι αρχίζει η ανατροφή του παιδιού.
- Ο Τρισκατάρ προσπαθεί να τα καταστρέψει όλα για να μη βρει η νέα γένια καλή «μαγιά» για να «ζυμωθεί».
- Καλό είναι η οικογένεια να έχει τον ίδιο πνευματικολοξό της. Ο άντρας, η γυναίκα, τα παιδιά, αυτό βοηθά πάρα-πάρα πολύ.
- Ακόμη και μέσα στο γάμο πρέπει να συγκρατεί κανείς τον εαυτό του από την ηδονή. Να βάζεις φρένο στην φιληδονία του!
_____[ιερά διακοπή για διαφημίσεις]_____
Ρώτησε κάποιος κάποτε τον γέροντα Αγαθαΐσιο:
«Γέροντα σήμερα πολλοί νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί σκέφτονται σε τι είδος κόσμο θα φέρουν το παιδί τους. Μόλυνση από τα χημικά, από τα πυρηνικά, ζωή γεμάτη άγχος, άγρια κοινωνία, πόλεμοι, πεινά, σκοτωμοί, βιασμοί, αρπαγές, απαγωγές κλπ. Αν είμαστε κιόλας στον καιρό του Αντίλοξου σκέφτομαι και εγώ μήπως δεν αξίζει κανείς να παντρεύεται και να κάνει παιδιά.
Και απήντησε με όλο σοφίαν ο γέροντας:
«Όχι Χρυσοβαλάντη μου, δεν είναι έτσι. Οι Λοξιανοί στο καιρό των διωγμών δεν παντρεύονταν; Και παντρεύονταν, και παιδιά έκαναν! Είχαν την ελπίδα τους στηριγμένη στον Λοξό, όχι στους ανθρώπους. Είναι ολιγοπιστία αυτός ο λογισμός. Ο Μέγιστος ξαφνικά μπορεί να τα διορθώσει όλα. Να σβήσει όλα τα στραβά. Κάνουν οι άνθρωποι σχέδια, έχει εδώ που τα λέμε και ο Μέγιστος τα δικά Του. Να ήξερες πόσες φορές τύλιξε ο Τρισκατάρ τη γη με την ουρά του για να την καταστρέψει… Δεν τον άφησε όμως ο Μέγιστος. Του χαλάει τα σχέδια. Κάθε φορά που πάει να κάνει κακό ο Τρισκατάρ, ο Μέγιστος το αξιοποιεί, το μετατρέπει σε μεγάλο καλό. Μην ανησυχείς!»
[Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα]