[Η χώρα μας, δεν κήρυξε πόλεμο εναντίον κανενός φτωχού πρόσφυγα/μετανάστη ·

02/03/2020 § Σχολιάστε

©Rebecca Horn -Work on Paper/acrylic and pencil on paper
207.0 x 175.0 Size (cm), courtesy: Sean Kelly, New York

Ας έχουν κάποιοι στο νού τους, πριν βγάλουν τα όποια συμπεράσματά τους, ότι η χώρα μας, δεν κήρυξε πόλεμο εναντίον κ α ν ε ν ό ς φτωχού πρόσφυγα ή μετανάστη. Η χώρα μας επίσης δεν κήρυξε πόλεμο εναντίον καμίας χώρα. Δέχεται έναν ιδιότυπο, εκβιαστικό πόλεμο με ασπίδα άμαχους και φτωχούς-θύματα πολέμων και ‘δραπέτες’ από χώρες κοινωνικής ανέχειας και φτώχειας για μια καλύτερη ζωή, που χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα.

Και ερωτώ, εάν η χώρα μας, αφήσει αμέτρητες αυτές ορδές (αργότερα θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες) προσφύγων/μεταναστών που κυριολεκτικά σπρώχνονται απροκάλυπτα από την Τουρκία προς τα σύνορά μας, όλοι αυτοί Πού θα πάνε, ποιοί θα τους δεχτούν, αφού ξέρουμε και είναι γνωστό ότι οι άλλες γειτονικές χώρες στα βορειο-δυτικά μας έχουν τα σύνορά τους κλειστά;

Καμία σοβαρή, ρεαλιστική πρόταση δεν υπάρχει από όλους τους ψευτο-ανθρωπιστές, όποια παραταξιακή σημαία και αν υπηρετούν ή δεν υπηρετούν. Ανάμεσά σε όλους αυτούς βρίσκονται και γνήσιοι, ρομαντικοί ανθρωπιστές, που συμπονούν τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, με τους τελευταίους μοιράζομαι, τα ίδια ακριβώς αισθήματα.

Η χώρα μας όμως δεν είναι ο Θύτης και δέχεται εισβολή.

Και πρέπει η εισβολή αυτή να αποτραπεί.

___

ΥΓ: Η εισβολή που δεχόμαστε, δεν δικαιολογεί το μίσος των ακροδεξιών και φασιστών που χαίρονται ζητώντας να βουλιάζουν οι βάρκες στο Αιγαίο και να αφήνονται να πνιγούν οι ναυαγοί. Άλλο φύλακας των συνόρων και άλλο στυγνός δολοφόνος αμάχων. 

 

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [Η χώρα μας, δεν κήρυξε πόλεμο εναντίον κανενός φτωχού πρόσφυγα/μετανάστη · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: