[θεωρίες συνωμοσίας_ 2 ·

01/04/2020 § Σχολιάστε

Περι George Soros

Διαβάστε τα μέρη: [1] –

❇︎

Ο Τζωρτζ Σόρος και οι 4 βασικές θεωρίες συνωμοσίας που τον ακολουθούν

Ποια είναι η ιστορία του πασίγνωστου επιχειρηματία και γιατί είναι στο επίκεντρο τέτοιων θεωριών για δεκαετίες

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο, ίσως ακούσατε για πρώτη φορά το όνομά του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν και χαρακτηρίστηκε ως ο «άνθρωπος που έκανε την Τράπεζα της Αγγλίας να χρεωκοπήσει». Έκτοτε, ο Τζωρτζ Σόρος βρέθηκε και εξακολουθεί στο επίκεντρο μερικών δεκάδων θεωριών συνωμοσίας.

Λίγα λόγια για την πορεία του
O 88χρονος σήμερα επιχειρηματίας και επενδυτής, γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1930 και το το 1947 μετανάστευσε στη Μ. Βρετανία.
Το 1992 στοιχημάτισε στην υποτίμηση της λίρας, κερδίζοντας περίπου 1 δισ. λίρες, κάνοντας το βρετανικό χρηματιστήριο να καταρρεύσει τη λεγόμενη «Μαύρη Τετάρτη» και τον ίδιο να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που οδήγησε στη χρεωκοπία την Τράπεζα της Μ. Βρετανίας.
Έχει ιδρύσει την «Ανοιχτή Κοινότητα Εταιρειών», ένα δίκτυο επιχειρήσεων, συνεταίρων και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε περισσότερες από 100 χώρες.

Οι 4 βασικές θεωρίες συνωμοσίας που τον αφορούν

1. Έχει σχέδιο να «ισλαμοποιήσει την Ευρώπη» 
Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του Ούγγρου πρωθυπουργού, Viktor Orban, τον περασμένο Ιούλιο, στα πλαίσια μιας λεκτικής διαμάχης των δύο αντρών. Η ουγγρική κυβέρνηση υποστήριξε ότι το σχέδιο του Σόρος αποτελείται από 7 πολιτικές υπέρ της μετανάστευσης που ο επιχειρηματίας επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ευρώπη.
Ο ίδιος αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, καταρρίπτοντάς τους έναν προς έναν.

2. Ελέγχει σημαντικές προσωπικότητες και φορείς στις ΗΠΑ
Ο Glenn Beck, πρώην παρουσιαστής ειδήσεων στο δίκτυο Fox, είναι ένας από τους υπέρμαχους αυτής της θεωρίας. Όσο ήταν εν ενεργεία, αρκετές φορές είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «puppet master» (δηλαδή, εκείνος που κινεί μαριονέτες) για να περιγράψει τον επιχειρηματία. Ο Beck είχε ισχυριστεί ακόμη και ότι ο Σόρος ήταν ο «βασιλιάς» πίσω από το «πιόνι» Ομπάμα, μιλώντας για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.
Είναι αληθές ότι ο επιχειρηματίας έχει δωρίσει υπέρογκα ποσά σε πολιτικές επιτροπές του Δημοκρατικού Κόμματος. Μόνο το διάστημα 2004-2008 συνεισέφερε με το ποσό των 32.2 εκ. δολαρίων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις αν επηρεάζει τη δράση των πολιτικών προσώπων διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο χορηγό πολιτικού κόμματος.

3. Το 1997 προκάλεσε την οικονομική κρίση στη Νοτιανατολική Ασία 
Ο Beck έχει βάλει το χέρι του και σε αυτή τη συνωμοσία. Το 2010 αναβίωσε τη θεωρία που ήθελε τον Σόρος να ευθύνεται για την κατάρρευση της οικονομίας στη Νοτιανατολική Ασία, τονίζοντας ότι μέχρι και ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, Mahathir Mohamad, το πιστεύει. Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας αναφέρουν ότι η εβραϊκή καταγωγή του Σόρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, αφού κατά τον Mohamad «οι Εβραίοι δε χαίρονται να βλέπουν τα μουσουλμανικά έθνη να προοδεύουν».
Παρόλ′ αυτά, ο ίδιος ο Mohamad το 2006 έκανε την εξής δήλωση: «Ο κ. Σόρος είπε ότι δεν είχε σχέση με την υποτίμηση της μαλαισιανής οικονομίας και ότι άλλοι ευθύνονται γι′ αυτό. Και το αποδέχτηκα».

4. Ο ρόλος του Σόρος στη ναζιστική κατοχή της Ουγγαρίας 
Αυτή η θεωρία μετρά διάφορες εκδοχές μέσα στα χρόνια. Οι κυριότερες είναι είτε ότι ο Σόρος συμμετείχε στη δήμευση περιουσιών των Ούγγρων Εβραίων εκ μέρους των ναζιστών κατακτητών ή ότι ήταν αξιωματικός των SS στη Γερμανία. Η θεωρία αυτή βασίστηκε σε μια φωτογραφία που ανάρτησε κάποιος χρήστης του twitter και στην οποία υποστηρίζει ότι απεικονίζεται ο Σόρος στα νιάτα του, ντυμένος αξιωματικός των SS.
Ωστόσο, ο οργανισμός Snopes κατέρριψε τις παραπάνω φημολογίες ως εξής:
-Ο Σόρος ήταν πολύ μικρός για να καταταγεί στα SS εκείνη την εποχή. Η ελάχιστη ηλικία ήταν τα 17 έτη, ενώ ο επιχειρηματίας ήταν μόλις 14 όταν τελείωσε ο πόλεμος.
-Ως Ούγγρος Εβραίος, δεν εκπλήρωνε το κριτήριο της «Άριας κληρονομιάς»
-Η εν λόγω φωτογραφία δεν απεικονίζει τον Σόρος, αλλά τον Oskar Groening, ένα ναζί αξιωματούχο στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

❇︎

[Πηγή: Channel 4 via huffingtonpost.gr

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [θεωρίες συνωμοσίας_ 2 · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: