[Θεωρίες συνωμοσίας _ [6]: το «ύποπτο» εργαστήριο της Γουχάν

20/05/2020 § Σχολιάστε

Και η «Γυναίκα-Νυχτερίδα» της Κίνας…

❇︎

Tα προηγούμενα: [1] – [2] – [3] – [4] – [5]

Πριν δυο εβδομάδες άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες περί ”αυτομόλησής” της από την Κίνα στο Παρίσι, συνοδεία απορρήτων εγγράφων που αποδεικνύουν την πηγή της πανδημίας.

Μία Κινέζα ειδικός στους ιούς των νυχτερίδων και το εργαστήριό της στην Γουχάν, βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σχετικά με την προέλευση του Covid-19. (φωτο >>)

Η 55χρονη Σι Ζενγκλί, γνωστή στην Κίνα ως “batwoman” (γυναίκα-νυχτερίδα), είναι μία επιστήμων που έχει αφιερώσει την ζωή της στη μελέτη των ιών που προέρχονται από τις νυχτερίδες και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μεταδοθούν στους ανθρώπους. Επί σειρά ετών, η Σι έχει συγκεντρώσει στελέχη κορονοϊών από νυχτερίδες και το 2004, εντόπισε ένα απόθεμα τέτοιων ασθενειών στις σπηλιές των νυχτερίδων που βρίσκονται στα περίχωρα της Γουχάν.
Το γεγονός ότι η εξάπλωση της πανδημίας ξεκίνησε από την πόλη στην οποία ζει και δουλεύει, ήταν λογικό να φέρει την Σι στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Εκτοτε, δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίσει ότι δεν πιστεύει πώς ο ιός προήλθε από το εργαστήριό της. Παρ΄ όλα αυτά, την περασμένη βδομάδα άρχισαν να κυκλοφορούν διαδικτυακές φήμες περί ”αυτομόλησής” της από την Κίνα στο Παρίσι, συνοδεία απορρήτων εγγράφων που αποδεικνύουν την πηγή της πανδημίας.

Η Σι διέψευσε τις φήμες και ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι παραμένει εντός Κίνας και συνεχίζει κανονικά την δουλειά της στο εργαστήριο της Γουχάν.

Το Ινστιντούτο Ιολογίας της Γουχάν ιδρύθηκε το 1965, αρχικά ως μικροβιολογικό εργαστήριο. Ηταν το μοναδικό στο είδος του στην Κομμουνιστική Κίνα της εποχής κι επειδή έλαβε την ανώτατη διαβάθμιση ασφαλείας στην χώρα, είχε το ελεύθερο να διαχειριστεί τους πιο θανατηφόρους ιούς του κόσμου.

Οι επιστήμονές του έχουν δημιουργήσει υβριδικές εκδοχές κορονοϊού νυχτερίδας, ο οποίος μπορεί να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Το 2015, το επιστημονικό περιοδικό Nature είχε θέσει ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος του κινδύνου που εμπεριέχουν τέτοιου είδους έρευνες – κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στις θεωρίες περί διαρροής του Covid-19 από το Ινστιντούτο της Γουχάν.

*

Διαβάστε τη συνέχεια στο huffingtonpost.gr

 

❇︎

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [Θεωρίες συνωμοσίας _ [6]: το «ύποπτο» εργαστήριο της Γουχάν at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: