Τα €κατομμύρια χορεύουν Τ-Τ-Φοξ-Τροτ
10/01/2014 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα €κατομμύρια χορεύουν Τ-Τ-Φοξ-Τροτ

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ τον επισκέφθηκε ιατροδικαστής ο οποίος ζήτησε τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο από το ιδιωτικό όπου βρίσκεται. Από το περιβάλλον του κ. Κοντομηνά διαψεύδουν την πληροφορία, ωστόσο τον επισκέφτηκε ο ανακριτής προκειμένου να τον ενημερώσει για το κατηγορητήριο και του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
Έχουν επίσης συλληφθεί ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος και ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης ο οποίος έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα.
Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης είναι ακόμη ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η συζυγός του Αναστασία Βάτσικα που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο πρώην διοικητής του ΤΤ Άγγελος ΦΙλιππίδης, που βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που είναι ήδη προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.
Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τις πιο επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου καθώς η δανειοδότησή τους από ΤΤ δεν έγινε για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας αλλα την αύξηση του προσωπικού τους πλούτου.
110 εκατ,. ευρώ φέρεται να έλαβε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ παράλληλα το ΤΤ φέρεται να ζημιώθηκε κατά 125 εκατ. ευρώ από παράτυπη εξαγορά εταιρίας συμφερόντων του.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται να πήρε 100 εκατομμύρια, και ο Κυριάκος Γριβέας με τη συζυγό του φέρονται να πήραν 17.
Εκτιμάται ότι η ζημία για το ελληνικό δημόσιο φτάνει τα 500 εκ. ευρώ.
[Το Ποντίκι 09.01.14 και σε άλλαι εφημερίδαι 🙂 ]