Ορισμένα χαρακτηριστικά του «Τρομάξτε Τους για να μείνω στην εξουσία» Αντώνη Σαμαρά

24/12/2014 § Σχολιάστε

post24.12.14

[…] Για παράδειγμα (πριν γίνει πρωθυπουργός) ο Σαμαράς, ενώ κατήγγειλε σε όλους τους τόνους το θαρραλέο μνημόνιο συμμόρφωσης της χώρας προς τους πιστωτές και εταίρους της τρόικας, ψήφισε αποφασιστικά ένα μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων που το υλοποιούν (όπως π.χ., αυτές που αποφασίζουν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές) και συγκατένευσε με νόημα σε πλήθος άλλων. Το ίδιο έπραξε και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αν και αυτή τη φορά οι ευρωπαίοι ομοϊδεάτες του τον πίεσαν αφόρητα να συνταχθεί με την κυβέρνηση.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του λόγου του Σαμαρά είναι το γεγονός ότι αυτός διαθέτει ένα άκρως συμβατικό στυλ, με αποτέλεσμα να μη διατηρείται στη μνήμη όσων τον ακούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο έως τεσσάρων ωρών. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον συγκεκριμένο πολιτικό να αλλάζει διαρκώς θέσεις, χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ασυνεπής (χυδαϊστί, κωλοτούμπας), όπως άλλοι, λιγότερο προικισμένοι συνάδελφοί του. [από το βιβλίο του Νίκου Κουνενή «Περί Δημοκρατίας», εκδόσεις Μεταίχμιο 2011]

*

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Ορισμένα χαρακτηριστικά του «Τρομάξτε Τους για να μείνω στην εξουσία» Αντώνη Σαμαρά at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: