Η επίσημη υπόθαλψη της βίας

16/11/2015 § Σχολιάστε

Από την… έγκριτη Αυγή και τα Ἁντικάλαντα του 2008 (με την ευκαιρία της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου, και τις απειλές του Νίκου Ρωμανού για έναν ακόμη, φετινό «Μαύρο Δεκέμβρη»)

kalanta_augis16.11.15

Το ημερολόγιο της επίσημης «ἁριστερής» Αυγής. Τα κείμενα του οποίου, όλως περιέργως αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της. Ευτυχώς τα διέσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, τον οποίον και ευχαριστούμε

Απολαύστε ανεύθυνα

Ω έλατο
Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις / Όταν δεν είσαι Παρνασσό / Όταν δεν είσαι Πάρνηθα / Στο Σύνταγμα, στο Σύνταγμα τι ωραία που αρπάζεις! / Μπάτσους γεμάτο στα κλαδιά / Και διμοιρίες στη σειρά / Ω έλατο, ω έλατο δε θα μου τη γλιτώσεις / Βρε θα σε κάψω μια βραδιά /Κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά / Ω έλατο, ω έλατο, δε θα μου τη γλιτώσεις

Κάλαντα Χριστουγέννων 2008
Καλήν ημέραν άρχοντες / Κι ας μην, κι ας μην είναι ορισμός τους / Διαμαρτυρία κάνουμε / Κόντρα, κόντρα στο φασισμό τους / Οργή γεννάται σήμερον / Από, από τη νεολαία / Όλοι στους δρόμους βγήκαμε / Έλα έλα κι εσύ παρέα / Η εξουσία τρομοκρατεί / Τα μι, τα μίντια φιμώνουν / Στα σπίτια μας κλεινόμαστε / Και μας, και μας αποβλακώνουν / Κι η κρατική καταστολή / Μας δε, μας δέρνει, μας σκοτώνει / Με σπρέι μας ψεκάζουνε / Τα ΜΑΤ, τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες / Μα εμείς δε λογαριάζουμε / Κι αυτοί, κι αυτοί μας λένε αλήτες / Καλά Χριστούγεννα λοιπόν / Αλλά, αλλά να μην ξεχνάμε / Για όσα ονειρευτήκαμε / Γι’ αυτά, γι’ αυτά μας πολεμάνε!

Και δηλώσεις εποχής:
Για το θέμα, ο βουλευτής του Συνασπισμού Δ.Στρατούλης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «η Αυγή, με το ημερολόγιό της, αποτύπωσε πιστά, χωρίς λογοκρισία, τις εικόνες και τα συνθήματα της Δεκεμβριανής εξέγερσης της νεολαίας, όπως εξάλλου έκαναν με ειδικά αφιερώματά τους πολλές άλλες εφημερίδες της χώρας μας ή του εξωτερικού. Εάν το ΛΑΟΣ και η κα. Κανέλλη ονειρεύονται κοινωνίες απόλυτης λογοκρισίας, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

«Αποτυπώνουμε τον Δεκέμβρη των 15ρηδων με φωτογραφίες από ειρηνικές διαδηλώσεις, πορείες που πνίγηκαν από τα δακρυγόνα της Αστυνομίας, περικυκλώσεις αστυνομικών τμημάτων, χάπενινγκς, αλλά και εκδηλώσεις βίας. Όλα αυτά συνέβησαν τον Δεκέμβρη. Εμείς δεν λογοκρίνουμε» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας, Ν.Φίλης.

***

[Προς γνώσιν]

.

.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Η επίσημη υπόθαλψη της βίας at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: