‘στορίες

28/11/2015 § Σχολιάστε

6.

nontas28-11-15

the Notorious spaghetti monster

Ο Κύριος Νώντας, ο κυριότερος χορηγός φόβου, κυριαρχεί πάνω από τη πόλη.

«Δεν κοιμάμαι ποτέ: Ζω και ονειρεύομαι, ή καλύτερα, ονειρεύομαι εν ζωή και κοιμώμενος, που πάλι είναι ζωή. Δεν υπάρχει διακοπή στη συνείδησή μου: αισθάνομαι ό,τι με περιβάλλει αν δεν κοιμάμαι ακόμη ή αν δεν κοιμάμαι καλά»[*]

Η πόλη που ζω εδώ και 25 περίπου χρόνια βρίσκεται υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πόλη την οποία αγαπώ. Εδώ γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, πήγαν σχολείο τα παιδιά μου. Φόβος τώρα πλανάται πάνω από την πόλη και η πόλη με τους κατοίκους της αμύνεται προς αποτροπή μιας βάρβαρης κι από άγνωστη κατεύθυνση βίας.

Πολλά τα αίτια του φόβου. Ένα από τα κυριότερα· οι δημιουργίες του Κύριου Νώντα ο οποίος απέκτησε αμέτρητους φαν όλων των αποχρώσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του μικρού μας κόσμου. Μάλιστα. Ο κύριος Νώντας –ποιος να το ‘λεγε. Τα έργα και οι ημέρες του έγιναν σύμβολα σε αμέτρητα πιστεύω. Τα λεγόμενά του έγιναν δόγματα που δεν επιδέχονταν αντιρρήσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν φταίει ο ίδιος ο Κύριος ο Νώντας ή οι οπαδοί του, που τον δημιούργησαν, αλλά γεγονός είναι ότι ο Κύριος ο Νώντας είναι σήμερα ο κυριότερος χορηγός-μεγαλομέτοχος του Φόβου και της Νεκρολαγνείας.

Και να φανταστεί κανείς ότι Όλα άρχισαν με τα παρακάτω:
Μια φορά και έναν καιρό ο Κύριος ο Νώντας –μάλλον πρόωρα- δημιούργησε τον ουρανό και τη γη και λέμε πρόωρα διότι αίφνης μετά την πράξη του αυτή, κατάλαβε ότι δεν μπορεί να δώσει κανείς σχήμα στις δημιουργίες του δίχως φως, κι έτσι οι δημιουργίες του αυτές, έμειναν για λίγο στο σκοτάδι, έρημες και ασχημάτιστες. Μιλάμε για σκοτάδι. Πίσσα. Άβυσσος. Που να πλάσεις και να δώσεις σχήμα. Οι δημιουργίες όμως ήταν παρούσες, τις ακολουθούσε και τις συντρόφευε, όπως συμβαίνει σε κάθε καλλιτεχνική δημιουργία, το πνεύμα του δημιουργού· το πνεύμα του Κυρίου Νώντα· ο οποίος όμως έψαχνε λύση στα πρώτα δύο δημιουργήματά του και βρήκε τη λύση ανακαλύπτοντας Φως· κι έγινε φως. Κράτησε όμως και το σκοτάδι· ενστικτωδώς κατάλαβε τι χρησιμότητά του. Το φως το ονόμασε «ημέρα» και το σκοτάδι «νύχτα». Άφησε τη νύχτα να κυριαρχήσει το βράδυ –το φως θα ερχόταν με τη σειρά του το πρωί. Η τάξις πάντα άρεσε στον Κύριο Νώντα μας. Όλα κι όλα. Νοικοκύρης. Τακτοποιημένα πράγματα.

Και αυτά μόνο μέσα σε μία μέρα(!). Φανταστείτε τι δημιούργησε, τι έπραξε και συνεχίζει να πράττει με τον ίδιο ρυθμό για δύο ολόκληρες χιλιετίες και βάλε· έως και τις μέρες μας.

Μάλιστα. Ο αθεόφοβος Κύριος Νώντας ζει ανάμεσά μας ακόμα. Ακμαίος.

Ουδείς γνωρίζει, πότε θα αποφασίσει να μας αδειάσει τη γωνιά, ο Κύριος Νώντας.

*

______
[*]Fernando Pessoa: Το βιβλίο της ανησυχίας.

photo by ©attackofthecute.com

*
[‘στορίες]

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading ‘στορίες at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: