ακόμη και ο Θεός, μ ό ν ο το δικό του παιδί, τακτοποίησε

21/12/2015 § Σχολιάστε

Μια υπενθύμιση, μέρες που είναι…

jesus-in-manger21.12.15

Οι πελατειακές σχέσεις του κράτους είναι θέλημα θεού και ύψιστη χριστιανική αρετή. Όποιος εναντιώνεται στην ιερή τούτη πρακτική, οφείλει να ζητήσει συγχώρεση μετά εξομολογήσεως και διά μέσου της Θείας Μεταλήψεως. Απόδειξη το κάτωθι απόσπασμα εις την – Θέ μου σχώραμε– μαλλιαρήν. Θα αντιληφθείτε επιτέλους ότι ακόμη και ο Παντοδύναμος, το δικό –και μόνον αυτό– παιδί προφύλαξε. Η κομματοκρατία οφείλει να ζήσει και θα ζήσει. Ο Θεός ως Έλλην το έχει φροντίσει.

Από Κατά Ματθαίον (Κεφ. 1)

Η επίσκεψη των μάγων
[…] Τότε ο Ηρώδης κάλεσε κρυφά τους μάγους και εξακρίβωσε από τους Τρεις Μάγους το χρόνο που φαινόταν ο αστέρας. Κατόπιν τους έστειλε στη Βηθλεέμ και είπε: «Πορευτείτε και εξετάστε ακριβώς για το παιδί. Και όταν το βρείτε, να μου το αναγγείλετε, για να έρθω κι εγώ να το προσκυνήσω». Αυτοί, αφού άκουσαν το βασιλιά, έφυγαν. Και ιδού, ο αστέρας που είδαν στην ανατολή προχωρούσε μπροστά τους, ωσότου ήρθε και στάθηκε πάνω εκεί όπου ήταν το παιδί.  Όταν είδαν λοιπόν τον αστέρα, μεγάλη ήταν η χαρά τους. Και ήρθαν στην οικία και είδαν το παιδί μαζί με τη Μαρία, τη μητέρα του. Και αφού έπεσαν, το προσκύνησαν και άνοιξαν τους θησαυρούς τους και του πρόσφεραν δώρα: χρυσό και λιβάνι και σμύρνα. Και επειδή τους πρόσταξε ο Θεός κατά το όνειρο να μην επιστρέψουν προς τον Ηρώδη, αναχώρησαν από άλλη οδό για τη χώρα τους.

Η φυγή στην Αίγυπτο
Όταν λοιπόν αυτοί αναχώρησαν, ιδού, άγγελος Κυρίου φάνηκε κατά το όνειρο στον Ιωσήφ, λέγοντας: «Σήκω, παράλαβε το παιδί και τη μητέρα του και φεύγε για την Αίγυπτο, και να είσαι εκεί ωσότου σου πω. Γιατί μέλλει ο Ηρώδης να ζητά το παιδί, για να το σκοτώσει». Εκείνος αφού σηκώθηκε, παράλαβε νύχτα το παιδί και τη μητέρα του και αναχώρησε για την Αίγυπτο.  Και ήταν εκεί ως το θάνατο του Ηρώδη – για να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε από τον Κύριο μέσω του προφήτη, όταν έλεγε: Από την Αίγυπτο κάλεσα τον Υιό μου.

Η σφαγή των νηπίων
Τότε ο Ηρώδης, επειδή είδε ότι εμπαίχτηκε από τους μάγους, θύμωσε πολύ και απέστειλε και σκότωσε όλα τα αρσενικά παιδιά που ήταν στη Βηθλεέμ και σε όλα τα όριά της, όσα ήταν από δύο ετών και κάτω, σύμφωνα με το χρόνο που εξακρίβωσε από τους μάγους. Τότε εκπληρώθηκε αυτό που ειπώθηκε μέσω του Ιερεμία του προφήτη, όταν έλεγε:  Φωνή στη Ραμά ακούστηκε, κλάμα και οδυρμός πολύς. Η Ραχήλ είναι που κλαίει τα τέκνα της, και δεν ήθελε να παρηγορηθεί, γιατί δεν υπάρχουν.

Έτσι λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη, χιλιάδες αρσενικά παιδάκια στους Άγιους Τόπους σφάχτηκαν από τις αιμοβόρα ακονισμένες λεπίδες των στρατιωτών του Ηρώδη προκειμένου να σωθεί μόνο Ένα.

Σώθηκε μόνον ο Ιησούς, γιος της Μαρίας, του Ιωσήφ αλλά και του Θεού -αυτός τον έσωσε.

Και για να τα λέμε τα σύκα, σύκα: Εσείς στη θέση του τι α κ ρ ι β ώ ς θα κάνατε.

†††

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και Ευτυχισμένα, πλημυρισμένα όπως και στην Αγία Γραφή, από Αγάπη και Ειρήνη.

Χρόνια Πολλά.

*

Το απόσπασμα στη δημοτική, εκτός από ελάχιστες αλλαγές, είναι από εδώ

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading ακόμη και ο Θεός, μ ό ν ο το δικό του παιδί, τακτοποίησε at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: