η αγάπη σκόνη και τ’ όνειρο καπνός

26/12/2015 § Σχολιάστε

6.

oneira-kapnos26.12.15

Ριζοσπάστης 1982

 

Ή το τέλος των ψευδαισθήσεων

Για τη συζήτηση σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, στην παρέμβασή του, ο Γ. Γκιόκας (ΚΚΕ) σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής σε σχέση τη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης:

[…] Η θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι επί της ουσίας επέκταση του θεσμού της οικογένειας και σε αυτά τα ζευγάρια. Η εμπειρία από άλλες χώρες αποδεικνύει ότι, όπου θεσμοθετήθηκε το σύμφωνο συμβίωσης ή ο γάμος ομοφυλοφίλων, άνοιξε ο δρόμος και για την υιοθεσία παιδιών. Εμείς δε συμφωνούμε σε αυτό. Μια σειρά άλλα ζητήματα θα μπορούσαν να διευθετηθούν με άλλο τρόπο, ιδιωτικό.

*

Άποψη:
Το ΚΚΕ απέδειξε για μια ακόμη φορά πως παραμένει ένα κόμμα ολοκληρωτικών νοοτροπιών, ανίκανο να αντιληφθεί το ιστορικό γίγνεσθαι, την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης προσωπικότητας, τις ανάγκες και τις αγωνίες των ανθρώπων, πέρα από τα εργατικά ζητήματα που παραμένουν σχεδόν το μοναδικό θέμα του κι αυτό πάλι ιδωμένο μέσα από την οπτική ενός παντοδύναμου κράτους-εργοδότη και ταυτόχρονα αστυνόμου και κατασκόπου της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, «των ζωών των άλλων». Οι δηλώσεις του γ.γ. του κόμματος για το «σύμφωνο», είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια, όζουν αφόρητου μικροαστισμού, αντιδραστικού συντηρητισμού και κωμικοτραγικής μικρόνοιας. [του «Λ» στο Shades Magazine]

[τα όνειρα καπνός]

*

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading η αγάπη σκόνη και τ’ όνειρο καπνός at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: