ένα σύνταγμα για την (πλήρη) ελευθερία του ατόμου

29/11/2016 § Σχολιάστε

Quiz: Περί τίνος πρόκειται;
syntagma-cubas

Διαβάζουμε:

art-separator Το Κόμμα είναι η ανώτατη καθοδηγητική αρχή της κοινωνίας και του κράτους. Άλλο κόμμα, δεν προβλέπεται.

art-separator Το Κράτος έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία των πολιτών όποτε συντρέχουν «λόγοι δημοσίου συμφέροντος».

art-separator Ορίζεται ως ένας από τους σκοπούς της σχολικής παιδείας «η παροχή πατριωτικής και κομμουνιστικής εκπαίδευσης» στα παιδιά. Η κατήχηση ξεκινάει από το νηπιαγωγείο.

art-separator «Η καλλιτεχνική έκφραση είναι ελεύθερη, εφ’ όσον το περιεχόμενό της δεν είναι αντίθετο στην Επανάσταση». Δηλαδή είναι απόλυτα ελεύθερη.

art-separator Αναγνωρίζεται η «εθελοντική εργασία χωρίς ανταμοιβή» ως τρόπος ενίσχυσης της κομμουνιστικής συνείδησης του λαού.

art-separator Το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και η ελευθεροτυπία «πρέπει να συμμορφώνονται με τους σκοπούς της σοσιαλιστικής κοινωνίας».

art-separator «Ο Τύπος, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και ο κινηματογράφος αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία του Κράτους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περάσουν στην κυριότητα ιδιωτών». Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και η βιωσιμότητα των μέσων.

art-separator «Καμία από τις ελευθερίες που δίνονται στους πολίτες δεν μπορεί να εξασκηθεί εναντίον του Σοσιαλιστικού Κράτους και της απόφασης του λαού να χτίσει τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της αρχής τιμωρείται».

Μα, για ποιας χώρας το Σύνταγμα πρόκειται;

*

Εδώ στα Ισπανικά – Εδώ στα Αγγλικά και εδώ μερικά στα Ελληνικά απ’ όπου και το ψαρέψαμε

nTBBo7b8c

Κλείνοντας εισιτήρια Aegean από εδώ, ενισχύετε τις Στάχτες

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading ένα σύνταγμα για την (πλήρη) ελευθερία του ατόμου at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: