[περήφανοι «στα 4»

28/12/2016 § Σχολιάστε

augi28-12-16

«Στα τέσσερα», αλλά στην καρέκλα…
Επειδή η διατήρηση της εξουσίας είναι αυτοσκοπός, οι σημερινοί κάτοχοί της δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να προκαλούν οι ίδιοι και στη συνέχεια να αποδέχονται κάθε (αυτο)εξευτελισμό.

Η μία ανάγνωση της επιστολής Τσακαλώτου είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα. Μία (την κανονική) προς τους δανειστές και μία (την παραπλανητική) προς το εγχώριο ακροατήριο. Η δεύτερη περιέχει τον απαραίτητο «τσαμπουκά», δια χειλέων Τσίπρα και Καμμένου, τον οποίο έρχεται στη συνέχεια να «διορθώσει» ο υπουργός Οικονομικών βάζοντας την ουρά στα σκέλια. Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε αυτήν την επιστολή για να το διαπιστώσουμε. Εχει ξαναγίνει (εδώ).

1. Στο «διάγγελμα» Τσίπρα της 8ης Δεκεμβρίου γινόταν καθαρά λόγος για «13η σύνταξη». Στην επιστολή Τσακαλώτου αυτό δεν υπάρχει. Αναφέρεται «μέτρο για τις συντάξεις» και «εφάπαξ πληρωμή».

2. Στην ομιλία του στη Νίσυρο (14 Δεκεμβρίου) ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα ρωτάει κανέναν για το που θα μοιράζει τα πλεονάσματα. Ο «τσαμπουκάς» κράτησε μόλις δέκα μέρες. Τον μάζεψε ο κ. Τσακαλώτος, διαβεβαιώνοντας ότι τέτοια μέτρα «θα συμφωνούνται με τους θεσμούς».

πηγή: Γιώργος Καρελιάς

art-separator

Κλείνοντας εισιτήρια Aegean από εδώ, ενισχύετε τις Στάχτες

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [περήφανοι «στα 4» at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: