[πτήσεις ·

12/03/2018 § Σχολιάστε

Olympiastadion, Berlin

Όταν η καρδιά αναλαμβάνει τη διαχείριση της λογικής, οι σκέψεις πετάνε ψηλά σαν σμήνος πουλιών μεταλλασσόμενες σε φιλοσοφία ή και θεολογία με προορισμό το αιώνιο Καταφύγιο. Εκεί αυτά θα πολλαπλασιάζονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο· εκεί, θα είναι θεσπέσια· διότι η διαχείριση αυτής της λογικής θα είναι τόσο καταιγιστική, τόσο επεκτατική όπου κανείς θα χάνει τον λογαριασμό· και θα είναι, όπως είπαμε, θεσπέσια. Κανείς πια δεν θα χρειάζεται να επιρρίπτει στον εαυτό του την αδυναμία να ασχοληθεί προσωπικά με αυτά τα πουλιά, τη φιλοσοφία τους και τη θεολογία τους.

Η σκέψη, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, είναι μια ακόμη ανθρώπινη κρυφή λειτουργία, κυρίως ασχολία με, ή χωρίς την κατάλληλη ρέμβη.

Βεβαίως πολλοί ανά τους αιώνες, έχουν μιλήσει περί του πετάγματος της φαντασίας, έτσι έχει πάνω-κάτω χαρακτηριστεί από μεγάλες ευγενείς προσωπικότητες με υψηλά ερωτήματα για τη λειτουργία της καρδιάς, ως προς τη διαχείριση της λογικής.

Πολλά συγκινούν την ανθρωπότητα.

Δεν θα παραλείψω να επισημάνω για να το έχουμε πάντα στο νου: Το ρεκόρ πτήσης σε πολύ μεγάλο ύψος δεν έπαψε ποτέ να καταρρίπτεται.

Ποτέ.

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [πτήσεις · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: