«Είμαστε άνθρωποι- κρατούμενοι. Άνθρωποι, λέω»

09/11/2008 § Σχολιάστε

«Οι πρώτες κάρτες γράφανε τα έτη
χρωματιστά και ψεύτικα
με σελοφάν φτηνό σε δρόμους πεταμένα.
»
Μιχάλης Κατσαρός, μέρος συγγράμματος Νο25 από τα «Άμμων Τέμενος»

.

prison

Συγκλονιστικός τίτλος ενός άρθρου-γροθιά στο στομάχι, στο αφιέρωμα της σημερινής «Κυριακάτικης»  για τα προβλήματα του σωφρονιστικού μας «συστήματος». Γροθιά στις συνειδήσεις μας.

«Είμαστε τα θύματα μιας αποτυχημένης σωφρονιστικής πολιτικής, που καταγράφει επίσημα πάνω από 13.000 κρατούμενους, για τους οποίους η ημερήσια προβλεπόμενη δαπάνη για τροφή και ιατρική κάλυψη φτάνει τα 3,60 ευρώ!»

Τρομακτικό

Επιλέγω από άλλο άρθρο:
Ακόμη και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι το υποστηρίζουν. Στην Πάτρα, αναρωτιούνται με νόημα:

«Γιατί υπάρχει τόσο οξυμένο πρόβλημα καθαριότητας στις ακτίνες που διαβιούν οι Αλβανοί (β’ ακτίνα) και οι ρωσόφωνοι (γ’ ακτίνα) και όχι τόσο στην α’ ακτίνα που είναι οι Ελληνες, καθώς και στην δ’ ακτίνα που είναι αποκλειστικά οι εργαζόμενοι-κρατούμενοι;».

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε αντίθεση με τη νομοθεσία περί ωραρίου γιατί δουλεύουν μετά το νυκτερινό ωράριο (μία μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.30 το πρωί) και έρχονται την επομένη σε πρωινή βάρδια χωρίς ένα ρεπό; Δύο μέτρα, δύο σταθμά

Η εκκωφαντική Σιωπή της Εκκλησίας

Ο κ. Λ. Κουζουλής, πολιτικός επιστήμονας διαπιστώνει και αναρωτιέται:
«Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση μια απουσία: Απουσιάζει η φωνή και ο λόγος της Εκκλησίας.[…] Η κατεστημένη, όμως, Εκκλησία, προσανατολισμένη στον εαυτό της και τη διατήρηση των προνομίων της, αποφεύγει επιμελώς να ρίξει τη ματιά της και να απλώσει το θεραπευτικό -θα μπορούσε- χέρι της στις σύγχρονες πληγές. Όχι σε αφηρημένες καταστάσεις, όχι με σεμνοπρεπείς διακηρύξεις, αλλά σε συγκεκριμένους ανθρώπους με ουσιαστική παρέμβαση. Η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών από τους κρατούμενους -ψέματα: ανθρώπινων συνθηκών εννοούμε- θα έπρεπε να έχει βρει ήδη την υποστήριξη της Εκκλησίας. […]Η σιωπή δεν αρμόζει στην περίσταση[…]»

Προσθέτω κάτι που δεν αναφέρει ο καλός επιστήμονας, ότι και η Εκκλησία μέρος του ίδιου μηχανισμού εξουσίας είναι, ένα από τα κυριότερά της γρανάζια Μπορεί να πάει κόντρα στον ίδιό της τον εαυτό; Ποτέ ιστορικά (σαν ηγεσία) δεν το έπραξε.

Να μην μιλήσω για την αδικαιολόγητη Σιωπή, του λεγόμενου «πνευματικού κόσμου» που είναι εγωιστικά κλεισμένος στο κυνήγι της… «έμπνευσης».

.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What’s this?

You are currently reading «Είμαστε άνθρωποι- κρατούμενοι. Άνθρωποι, λέω» at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: