Θέλουμε Δικαιοσύνη τυφλή, όχι Άφωνη [2]

26/10/2012 § Σχολιάστε

Ο…  Λόγος μη πρωτοκόλλησης του CD

Για το θέμα (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) μάλιστα που τον «ενοχοποιεί» δηλαδή ότι δεν πρωτοκόλλησε το αρχείο, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Τι ακριβώς λοιπόν να πρωτοκολλήσω; Ένα CD με απόρρητα στοιχεία; Θα έπρεπε να εκτυπώσουμε τα αρχεία και να πρωτοκολληθούν οι φωτοτυπίες. Εκανα μια στάθμιση και αποφάσισα ότι ήταν απόρρητα και δεν πρωτοκόλλησα. Δεν μου είπε και κανείς υπηρεσιακός και δύο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν επειδή δεν έχουν πρωτοκολληθεί. Δεν είναι ουσιώδες αυτό το θέμα».

Παρά την απίστευτη αυτή δήλωση, πήρε το καπελάκι του κι έφυγε. Καμία συνέπεια. Δεν θα τον ενοχλήσει -ούτε τον ενόχλησε ποτέ κανείς. Σπίτι του. Ελεύθερος. Προσωπικά, ούτε που σκέφτηκα τον…   λαμπρό θεσμό της Δικαιοσύνης, αυτός  δεν «αγωνίζεται» παρά μόνο για τη διατήρηση των αποδοχών του, και σε αυτό δεν διαφέρει από τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που χαρακτηρίζονται από την ίδια απουσία κοινωνικής συνείδησης κι ευθύνης.

Ακούσατε εσείς ποτέ να γίνεται λόγος για κινητοποιήσεις δικαστικών και εισαγγελέων με αποκλειστικό αίτημα τη γενικότερη «δυσλειτουργία» του κλάδου τους στη μη-απονομή της δικαιοσύνης; Ακούσατε εσείς ποτέ, να διαμαρτύρονται, συνολικά ως κλάδος, για τον αντισυνταγματικό, επαίσχυντο, νόμο του ρήτορα  Βενιζέλου, το νόμο «Περί Ευθύνης Υπουργών»; -Να μην επεκταθώ στους, επίσης ανύπαρκτους σε αυτά τα ζητήματα, δικηγορικούς συλλόγους…

Το αίσθημα της μη απονομής της δικαιοσύνης είναι οριζοντίως κοινωνικά γενικευμένο, δεν εντοπίζεται μόνο στον επίσημο θεσμό της. Το ζήτημα της λίστας δεν είναι παρά ένα μόνο  επεισόδιο ανάμεσα στα τόσα, μυριάδες άλλα, που βολικά λιμνάζουν και στοιβάζονται, καλύπτοντας τη διαφθορά και τη διαπλοκή μιας γενικευμένης κοινωνικής, παιδευτικής και ηθικής κρίσης. Η πολιτικοοικονομική κρίση δεν είναι παρά το αποτέλεσμα.

.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What’s this?

You are currently reading Θέλουμε Δικαιοσύνη τυφλή, όχι Άφωνη [2] at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: