Σύντομο ανέκδοτο: Μια έκθεση για τη διαφθορά

25/07/2013 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύντομο ανέκδοτο: Μια έκθεση για τη διαφθορά

succes-sporoiΔιαβάζω ότι προχθές ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) Λέανδρος Ρακιντζής παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας έκθεσή του για τη διαφθορά στη χώρα μας, κατά το έτος 2012.

Και… «Φαίνεται ότι η διαφθορά αποκαλύπτεται. Έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται οι πολίτες και καταγγέλλουν. Είναι πολύ θετικό αυτό, διότι -εκτός από την προφανή αρνητική ανάγνωθση- δείχνει τουλάχιστον ότι η προθυμία για καταγγελία είναι μεγαλύτερη», είπε ο κ. Ρακιντζής στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συμφωνήσει ο κ. Παπούλιας.

Να υπενθυμίσω ότι προσφάτως, ένας «αριστερός» υπουργός ονόματι Ρουπακιώτης φρόντισε νομοθετικά να «διευκρινίσει» (στη διάταξη της παρ. 3 του άρθρ. 68 του ν. 4139 -ΦΕΚ 74, τχ Α/19.3.2013, που επιγράφεται «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις») ότι  το «δώρο» ή «φακελάκι» ή «λαδωτικό» ή «μίζα» μετονομάζονται σε «απλή υλική παροχή» που δόθηκε «προς έκφραση ευγνωμοσύνης…» (!) και έτσι η πράξη παύει να αποτελεί δωροδοκία! («… δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης…»).

Έτσι χτυπιέται σαν… χταπόδι η διαφθορά στη χώρα της Νοτίου Δανιμαρκίας και της κατουρημένης ποδιάς.

Όχι παίζουμε.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Σύντομο ανέκδοτο: Μια έκθεση για τη διαφθορά at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: