Να καταργηθεί η Πολεοδομία (αφού υπάρχει Ναοδομία)

23/07/2013 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να καταργηθεί η Πολεοδομία (αφού υπάρχει Ναοδομία)

Όπως διαβάζουμε στο «Ιερό Βήμα» -αλλά και στον υπόλοιπο τύπο (τα κανάλια ενδιαφέρονται για σημαντικότερα ζητήματα)…

kata-repoussi2

Επιστρέφει η Ναοδομία

Με το άρθρο 53 του σχεδίου νόμου για τα αυθαίρετα που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Σταύρος Καλαφάτης, συστήνεται και πάλι Υπηρεσία Δόμησης στην Εκκλησία της Ελλάδας. Τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Καλαφάτης είχε υπογράψει απόφαση με την οποία αποδέχθηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία οι οικοδομικές άδειες για ανέγερση ή επισκευή μητροπολιτικών μεγάρων, μονών, ιερών ναών και των κτισμάτων που τα συνοδεύουν θα εκδίδονται από τις πολεοδομικές υπηρεσίες και θα ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα του κράτους.

Ωστόσο, με νέα ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα, συστήνεται στην Εκκλησία της Ελλάδας Υπηρεσία Δόμησης η οποία θα ασκεί τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Δόμησης του ν. 4030/11 περί νέου τρόπου έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών.

Έτσι θα μπορεί να εκδίδει άδεια δόμησης για Μητροπολιτικά μέγαρα, ιερές μονές και Ιερούς ναούς, εφόσον ανήκουν σε εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα και τα προσκτίσματά τους. Η Υπηρεσία Δόμησης της Εκκλησία θα εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ.

(ξέχασα να αναφέρω, ότι εκτός από τα κανάλια, και η Αριστερά έχει σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθεί, όπως το άμεσο χτίσιμο μιας φερ’ ειπείν… Λαϊκής Συμμαχίας ή και το Άμεσο Πάγωμα των Μνημονίων. Άλλωστε κανένα από αυτά τα… Θεμελιώδη δεν χρειάζεται την άδεια της Ναοδομίας -τι να το κάνεις το κράτος όταν διαθέτεις εκκλησία; Έλα ντε!)

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Να καταργηθεί η Πολεοδομία (αφού υπάρχει Ναοδομία) at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: