η γοητευτική· έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα [2]

29/03/2015 § Σχολιάστε

post29.3.15b

Η Αυγή – Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ορισμένες φορές σε πιάνει απελπισία. Kάνεις ένα μικρό flashback (που θα ΄λεγε κι ο Βαρουφάκης) και βλέπεις τα σημερινά. Επιστρέφεις στο σήμερα και είναι σαν να βλέπεις το 2009, το 2010, το 2012. Οι άνθρωποι που κυβερνούν, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, λένε και κάνουν τα ίδια. Λες και έχει βαλθεί ο ένας να αντιγράφει τα λάθη του άλλου.

Ειδικά στην αρχή, πολλά λόγια και πράξη μηδέν. Πομφόλυγες. Προπαγανδιστικά κόλπα. Όλα για τον εντυπωσιασμό και με μοναδικό στόχο να αποφύγουν το πικρό ποτήρι, να μεταθέσουν χρονικά την κατάποση του περιεχομένου του. Δεν διδάσκονται από τα μαθήματα των προκατόχων τους. «Άστο γι’ αργότερα», που είχε πει στην τελευταία φάση της διακυβέρνησής τους και ο Καραμανλής (ο μικρός). Το άφησε και ήρθε το τσουνάμι.

Ας ξεκινήσουμε από το σήμερα προς τα πίσω. Είναι να απελπίζεσαι που (και) οι σημερινοί κάνουν τα ίδια παιχνίδια με τις λέξεις, παραμυθιάζοντας εαυτούς και το πόπολο ότι «λεφτά υπάρχουν» (εδώ). Και, επομένως, δεν θέλουμε «τα λεφτά του Σόιμπλε», όπως έλεγε ένας παραγκωνισμένος σύντροφός τους Γιάννης μόλις πριν από δυο μήνες (εδώ).Τα ίδια έλεγε κι ο άλλος Γιάνης (εδώ), αλλά σήμερα εκλιπαρεί για τη δόση.

Είχε, βεβαίως, προηγηθεί ο Σαμαράς. Ο οποίος από το 2010 είχε βρει τα λεφτά που είχε χάσει ο Παπανδρέου (εδώ). Για να μην θυμηθούμε τι είχε πει το 2011 και 2012, τότε που τα είχε δώσει όλα με τα «Ζάππεια» (εδώ) και τι έκανε μόλις έγινε πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βρει τα λεφτά τον Σεπτέμβριο του 2009. Έξι μήνες μετά ήρθαν η τρόικα και το Μνημόνιο. Αν και ο Τσίπρας βρήκε τα λεφτά, όπως πανηγυρίζει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ (και δίνει αφορμή για πανηγύρια και στον εμπνευστή του συνθήματος-εδώ), χαράς ευαγγέλια. Έχει δυο-τρεις μήνες μπροστά του για να τα μοιράσει…

[Γιώργος Καρελιάς]

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading η γοητευτική· έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα [2] at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: