Φροντιστήριο στους 39 δραχμολάγνους

19/08/2015 § Σχολιάστε

post19.8.15

Kύριε διευθυντά
Επειδή ως λαός έχουμε το κουσούρι της  κοντής μνήμης, θα πρέπει να αναλογισθούμε πως μετά την υπογραφή στο Ζάππειο της ένταξής μας στην ΕΟΚ και μέχρι σήμερα εισέρρευσαν αμέτρητα τρισ. στη χώρα μας με τα πακέτα Ντελόρ κ.λπ., που όμως ουδέποτε αξιοποιήθηκαν για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας από τις φαύλες κυβερνήσεις. Αντιθέτως, κατασπαταλήθηκαν σε παροχές από σπιθαμιαίους ηγέτες (βλ. ΑΤΑ με δανεικά το 1981). Ετσι εάν ήμασταν σωστό κράτος δεν θα χρωστούσαμε ούτε 1 ευρώ. Δυστυχώς, οι νεοεμφανισθέντες 39 δραχμολάγνοι εκτός του ότι έχουν προκαλέσει σχίσμα και ρήξη στην κυβέρνηση, φαίνεται ότι αγνοούν (με εγκληματικό τρόπο) τις ολέθριες συνέπειες του εγχειρήματος της δραχμής.

1. Υποστηρίζουν τις μεθοδεύσεις Σόιμπλε για Grexit και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

2. Αγνοούν τις τρομακτικές συνέπειες του κλεισίματος της στρόφιγγας από την ΕΚΤ. Πήραμε μια γεύση με το μαρτύριο της σταγόνας στη ρευστότητα, με τους πολίτες να παραμιλούν και να βρίζουν στις ατέλειωτες ουρές (κατοχή χωρίς στρατό).

3. Προφανώς οι 39 εισηγήθηκαν το καταραμένο δημοψήφισμα, που ήταν μια τρύπα στο νερό, που κόστισε 40 δισ. στον λαό που πληρώνει τα σπασμένα. Οι 39 απέκρυψαν δολίως από τον λαό πως δημοψήφισμα σήμαινε κλείσιμο των τραπεζών, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

4. Αραγε αναλαμβάνουν οι 39 να αποκαταστήσουν τις τεράστιες ζημίες στον τουρισμό, που ανέρχονται σε πολλά δισ.

Για όλα τα πιο πάνω θα πρέπει οι 39 να παρακολουθήσουν υπερεντατικό φροντιστήριο, ώστε να μάθουν στοιχειώδη οικονομικά. Μετά το φροντιστήριο θα εξετασθούν από καθηγητές οικονομολόγους για να διαπιστωθεί εάν έχουν εμπεδώσει όσα διδάχτηκαν. Εάν όχι, τότε θα πρέπει να αποχωρήσουν και να ιδρύσουν νέο κόμμα που θα στηρίζεται στους οπαδούς της δραχμής. Είναι αδιανόητο μια ολόκληρη χώρα να χορεύει τον χορό του Ζαλόγγου με το εφιαλτικό σενάριο του Grexit, επειδή κάποιοι είναι κολλημένοι σε πρότυπα λίθινης εποχής.

Γιωργος Τρανταλιδης – Δικηγόρος – Πειραιάς

[Από «Γράμματα Αναγνωστών» στην «Κ»]

Φωτογραφία του αγριμολόγου: υπαίθριο σκάκι στο Μόντρεαλ, Καναδάς 2011

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Φροντιστήριο στους 39 δραχμολάγνους at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: