κάποιος να κυβερνήσει

20/08/2015 § Σχολιάστε

Ο αυτόματος πιλότος έχει κι αυτός όρια εξάντλησης…

post20.8.15

Η χώρα αφουγκράζεται με τρεμάμενη ανάσα-θανατικό ρόγχο, τις φαιδρές γραφικότητες μιας κομματικής διαμάχης. Έχει αφεθεί σε προσωπικότητες που άλλοτε και τώρα επικαλούνται κάποιο, γενικώς και αορίστως «ηθικό πλεονέκτημα». Καμία αντίρρηση με το… ηθικό σας πλεονέκτημα σύντροφοι, αλλά η βοήθεια (χρηματοδότηση) δεν έρχετε από αδελφά σας αριστερά κόμματα -η γερμανική Linke ψήφισε κατά της χρηματοδότησης της χώρας, ίσως λόγω αυτού ακριβώς, του παρόμοιου με εσάς, ηθικού πλεονεκτήματος. Στη γερμανική βουλή ο Σόιμπλε πρωτοστάτησε για το χρηματικό μας οξυγόνο, τό ίδιο έκαναν και οι… κακοί Φινλανδοί και έδειξαν εμπράκτως ποιοι είναι οι αληθινοί φεντεραλιστές της Ε.Ε….

Βγάλτε το σκασμό λοιπόν, στρωθείτε στη δουλειά και κυβερνήστε, ή αφήστε τη χώρα σε άλλους.

Για αρχή, θέλω να σας υπενθυμίσω την ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για την ελληνική κρίση (12.7.2015) αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι ελληνικές Αρχές (…) θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Κομισιόν, για την ενίσχυση της ικανότητας και την αποπολιτικοποίηση της διοίκησης».

Που σημαίνει: ξεκινήστε γκρεμίζοντας το πελατειακό κράτος -και μάλιστα με την επίσημη έγκριση του «κακού» Μνημονίου. Ξεκινήστε τώρα!

***

Η χειρότερη κυβέρνηση είναι πάντα καλύτερη, από την απουσία κυβέρνησης.

*

Η φωτογραφία είναι του αγριμολόγου, «Summer abstraction, 2013»

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading κάποιος να κυβερνήσει at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: