κλείνουν οι Σκουριές λόγω εκλογών, παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ

21/08/2015 § Σχολιάστε

Δεν παίρνω θέση υπέρ ή κατά της λειτουργίας της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» διότι δεν γνωρίζω καλά το ζήτημα (αν και αμφιβάλω αν το γνωρίζουν επαρκώς οι αντιμαχόμενοι ακτιβιστές της μιας, ή της άλλης πλευράς), όμως βλέπω επιλεκτική συμμόρφωση των αποφάσεων του ΣτΕ που με βάζουν σε σκέψεις. Οι εκλογές δεν θα έπρεπε να είναι το πρόσχημα για κατάλυση του Κράτους Δικαίου (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα).

post21.8.15

Ιδού η απόφαση, από το in.gr

«Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αρθμ. 1449/2015 απόφασή, του έκρινε ότι με μη νόμιμη αιτιολογία απορρίφθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημα  για «την έγκριση  παρέκκλισης» κατασκευής εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Κατόπιν αυτού, μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στη θέση Σκουριές του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να ακυρωθεί, η από 9.7.2013 απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης), με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της εν λόγω  εταιρείας σχετικά με «την έγκριση παρέκκλισης» κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων της μονάδας εμπλουτισμού.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, πλέον του ότι αποφάνθηκαν ότι είναι μη νόμιμη η άρνηση της σχετικής υπηρεσίας της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνουν ότι για την ανέγερση βιομηχανικών μονάδων και άλλων υποστηρικτικών της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων, που χωροθετούνται μέσα στην μεταλλευτική παραχώρηση (όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση η μονάδα εμπλουτισμού των μεταλλευμάτων), δεν ισχύουν οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, ούτε και το Προεδρικό Διάταγμα του 1985, περί ελάχιστου προσώπου γηπέδου επί κοινοχρήστου δρόμου, αλλά αποκλειστικά η σχετική διάταξη (άρθρο 161 παράγραφος 2) του Μεταλλευτικού Κώδικα»

***

[ορισμένοι από εμάς που επιθυμούμε επιτέλους, την εφαρμογή των νόμων, έχουμε καταντήσει Δον Κιχώτες…]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading κλείνουν οι Σκουριές λόγω εκλογών, παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: