[περήφανα ανενόχλητοι·

04/03/2017 § Σχολιάστε

anenoxlhtoi

Ημερησία 18-19.2.2017

Στο …έλεος των βανδάλων βρίσκονται καθημερινά τόσο λεωφορεία και τρόλεϊ όσο και σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου προκαλώντας τον «τρόμο» σε επιβάτες και εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι επιθέσεις κατά του στόλου των αστικών συγκοινωνιών διαδέχονται η μία την άλλη, υποδαυλίζοντας το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και μετατρέποντας τις μετακινήσεις από καθημερινή συνήθεια σε …περιπέτεια.

Η δράση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ελληνική αστυνομία καθώς τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Μετά και την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου στο Πάντειο, τις καταδρομικές επιθέσεις σε λεωφορεία και το γενικότερο κλίμα φόβου στο κέντρο, πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Οι «γνωστοί – άγνωστοι» άλλοτε με μολότοφ, άλλοτε με βαριοπούλες καίνε και σπάνε οχήματα και καταστρέφουν ή κλέβουν ακυρωτικά μηχανήματα τα οποία ως «λάφυρα» αναρτούν σε ιστοσελίδες επισημαίνοντας ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα εφαρμοστεί και πως η πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Δεν διστάζουν μάλιστα πλέον να δίνουν και … ραντεβού σε σταθμούς για να τα .. σπάσουν!

Αποτέλεσμα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να αποσύρονται από την κυκλοφορία για μία έως τέσσερις μέρες μέχρι να ανακατασκευαστούν τα μηχανήματα αλλά και οι ζημιές. Οι επιβάτες περιμένουν ακόμα και μιάμιση ώρα στην στάση για ένα δρομολόγιο ενώ η ζημιά για τις μεταφορικές εταιρείες έχει ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αιμορραγία από τα διαφυγόντα έσοδα μια και κάθε μέρα που δεν κυκλοφορεί ένα λεωφορείο προκαλεί «μαύρη τρύπα» περίπου 250 ευρώ!

—> Ημερησία

art-separator

Κλείνοντας εισιτήρια Aegean από εδώ, ενισχύετε τις Στάχτες

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [περήφανα ανενόχλητοι· at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: