[μας καλούν μαμιώντας μας χωρίς σάλιο·

01/05/2017 § Σχολιάστε

Ο μπλα-μπλα γλυκοπατάτες-ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μπλα-μπλα «131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα» μπλα-μπλα-μπλα.

Στη χώρα μας η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ (μπλα) με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού τους – από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες – απέκτησε ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε πεδίο πειραματισμού για τη διάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο ελληνικός λαός απάντησε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους δρόμους και τις πλατείες, με την ιστορική νίκη της Αριστεράς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με τη σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ (που έγινε μπλα-μπλα ΝΑΙ) στο δημοψήφισμα.
Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη (μπλάααα!) σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα. Μάχη που, στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται.
Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες(μπλα), από τους αγώνες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους (πατάτες) αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία (μπλα-γλυκοπατάτες).

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

  ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μ Π Λ Ι Α Χ !…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [μας καλούν μαμιώντας μας χωρίς σάλιο· at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: