[προστατέψτε τα παιδιά σας·

09/10/2017 § Σχολιάστε

Από τη Μεγάλη Ιερά Επιχείρηση

©shutterstock -τροποποιημένη καταλλήλως από αγριμολόγο

«[…] όσο αναμφίβολα φρικτή κι αν είναι η σεξουαλική κακοποίηση, η προκληθείσα ζημιά πιθανότατα ωχριά μπροστά στη μακροχρόνια ψυχολογική ζημιά που ευθύς εξαρχής προκαλείται από την ανατροφή ενός παιδιού ως καθολικού (δικό μου σχόλιο: ή ορθόδοξου). […] Θυμήθηκα όμως αργότερα […[ όταν έλαβα της επιστολή μια σαραντάρας Αμερικανίδας, η οποία είχε λάβει ρωμαιοκαθολική ανατροφή. Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα της ενορίας της μέσα στο αυτοκίνητό του. Και την ίδια εποχή, μια μικρή συμμαθήτριά της, που είχε βρει το θάνατο, πήγε στην κόλαση επειδή ήταν προτεστάντισσα. [..] Συγκεκριμένα μου έγραψε:

Από τα χάδια του ιερέα μου χαράχθηκε η εντύπωση (στο μυαλό μιας επτάχρονης) του «σιχαμερού», ενώ η ανάμνηση της φίλης μου στην κόλαση μου άφηνε την αίσθηση ενός παγερού, απροσμέτρητου φόβου. Ποτέ δεν έχασα τον ύπνο μου εξαιτίας του ιερέα –όμως πέρασα πολλές άγρυπνες νύχτες τρομοκρατημένη με την ιδέα ότι οι άνθρωποι που αγαπούσα θα πήγαιναν στην κόλαση· μια φοβερή ιδέα που μου έφερνε εφιάλτες.

[…] Λέγεται ότι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο μεγάλος κινηματογραφικός μετρ της τέχνης του τρόμου, κάποτε οδηγούσε στην Ελβετία, όταν ξαφνικά έδειξε έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου λέγοντας: « Το πιο τρομακτικό θέαμα που έχω δει ποτέ!». Ήταν ένα ιερέας ο οποίος συζητούσε με ένα μικρό αγόρι, έχοντας το χέρι πάνω στον ώμο του αγοριού. Ο Χίτσκοκ έσκυψε έξω από το παράθυρο και φώναξε: «Τρέξε μικρέ! Τρέξε να σώσεις τη ζωή σου!».(δικές μου οι υπογραμμίσεις)

*

[Richard Dawkins, Η περί Θεού αυταπάτη,  σελ. 351-352, εκδόσεις Κάτοπτρο]

ΥΓ: γράψτε στο διαδίκτυο «child abuse by priests» ή «παιδεραστία από κληρικούς ή ιερείς» και θα διαβάσετε χ ι λ ι ά δ ε ς περιπτώσεις…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [προστατέψτε τα παιδιά σας· at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: