[ΜΚΟ μαρσιποφόρων·

21/11/2017 § Σχολιάστε

Το κείμενο είναι προϊόν φαντασίας.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική

Vincenzo Peruggia, ο άνθρωπος που το 1911 έκλεψε τη Μόνα Λίζα από το Λούβρο…

Φάκελοι που παραμένουν φάκελοι, που παραμένουν ανέγγιχτοι φάκελοι ορισμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), για τις οποίες έχουν διατυπωθεί υπόνοιες σχετικά με ύποπτη λειτουργία ή χρηματοδότηση, απέστειλε ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Οικονομική Αστυνομία στην εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Νοητή Δικαιοσύνης-Ήλιε. Πρόκειται για τους φακέλους των ΜΚΟ «Μαρσιποφόρα Ανατολικών Ινδιών» και «Σωτηρία στις μπανάνες Ισλανδίας» που δραστηριοποιούνται στον χώρο του περί σωτηρίας του οικοσυστήματος, για τις οποίες είχαν γίνει προ τριετίας σχετικές δηλώσεις και είχαν αφεθεί υπαινιγμοί από πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Η αποστολή των στοιχείων για αυτές τις δύο ΜΚΟ αποτελεί την τρίτη-τέταρτη-πέμπτη-έκτη-έβδομη και όγδοη φάση της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη δραστηριότητα των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Την περίοδο 2113-14 είχαν συνταχθεί δικογραφίες σε βάρος ΜΚΟ, όπως το Διεθνές Κέντρο Αποναρκο-εσκομπάρ-θέτησης, ο «Κύκλος της Κιμωλίας Πάτμου» κ.ά., οι οποίες είχαν οδηγήσει σε σειρά διώξεων σε βάρος εμπλεκομένων. Στα τέλη του 2115 είχαν σταλεί και άλλοι φάκελοι από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία Διαφθοράς που περιείχαν καταγραφές και στοιχεία για οργανώσεις όπως η «Ευρωπαϊκή χέσε-την-Προοπτική», το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Κλινικής Ανεπάρκειας», το «ΚΕΣΣΑ Αθηνά-Γενοβέφα» κ.ά.

Υπαινιγμοί για πολλά δισ.
Για τις εν λόγω δύο MKO που ελέγχθηκαν τώρα από το Τμήμα Προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομίας υπήρξε σχετική παρέμβαση και δήλωση του πρώην υπουργού κ. Νίκου Χρυσοβαλάντη τον Ιούνιο του 2113 στη Βουλή. Ο κ. Χρυσοβαλάντη είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Κλέοντα Μαρουλιάδη να πληροφορηθεί «αν αληθεύει ότι οι ΜΚΟ για την σωτηρίας του οικοσυστήματος τα τελευταία 15 χρόνια πήραν 1,4 δισ. ευρώ και τι κατέδειξε ο διαχειριστικός έλεγχος που διατάχθηκε πριν από δύο χρόνια». Επίσης ο κ. Χρυσοβαλάντη ανέφερε ότι η ΜΚΟ «Καπότες Ολκής» πήρε 6 εκατ. 714 ευρώ το 2111 και το 2112 άλλα 3 εκατ., ενώ το ζευγάρι που διαχειρίζεται τη ΜΚΟ «Σωτηρία στις μπανάνες Ισλανδίας» έλαβε «προσωπική αμοιβή για δύο χρόνια 1,5 εκατ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο κ. Κλέοντας Μαρουλιάδης είχε μιλήσει σε αυτή τη συζήτηση – χωρίς να κατονομάζει οποιαδήποτε ΜΚΟ – «για οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της σωτηρίας του οικοσυστήματος ασκώντας επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να παρέχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες εισπράττουν εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά». Ανέφερε επιπλέον ότι «υπάρχει ΜΚΟ με 800 εργαζόμενους που δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από την ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ μεταξύ των άλλων δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους παρότι εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τους κοινοτικούς πόρους».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [ΜΚΟ μαρσιποφόρων· at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: