[«Ετσι ατένισα… το ερωτικό πρωθυπουργικό χαμόγελο»

04/04/2019 § Σχολιάστε

ΤιΖούμεΘέΜου!

Ο τρόπος που σε κοιτάει σου δίνει την εντύπωση ότι απελευθερώνονται μέσα από τις κόρες των εκφραστικών ματιών του χιλιάδες μικροσκοπικά βέλη οικειότητος, ερωτισμού και συμπάθειας, κατευθυνόμενα προς το πρόσωπό σου. Αυτό προκαλεί αίσθηση τονώσεως της αυτοπεποιθήσεώς σου, καθώς αυξάνεται το Εγώ σου με έναν γλυκό και απαράμιλλο τρόπο»
[…]«Αυτό το πρωθυπουργικό χαμόγελο είναι ένα κατ’ εξοχήν «ερωτικό» χαμόγελο. Ερωτικό, αναγνώστη μου, με την έννοια του «έρωτα». Δηλαδή της ερωτήσεως. Και εξηγούμαι: Γιατί «ερωτευόμαστε», αλήθεια, τον δυνατό δημόσιο άνδρα; Επειδή με την παρουσία του «συν-κινεί» και κατά έναν τρόπο μάς προκαλεί εσωτερικά μια διεργασία «ερωτήσεων», απέναντι στον εαυτό μας και στα τεκταινόμενα».
[…]«Ετσι ατένισα… το ερωτικό πρωθυπουργικό χαμόγελο, που με γέμισε δύναμη και με εφοδίασε με ορμή και δίψα για τις μέρες που θα ‘ρθουν…».

Και το ποιητικό Αήττητο:

[…] «Το όμορφο χαμόγελο είναι θέμα κατανομής χαρακτηριστικών προσώπου;» ρώτησα τον ποιητή Νίκο Μοσχοβάκο σε συνέντευξη που μου έδωσε για το presspublica.gr. «Το χαμόγελο είναι θέμα κατανομής ψυχής» μου απάντησε ο ποιητής...

Διαβάστε το όλον εις την… σοβαροτάτην Εφημερίδα των Συντακτών

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [«Ετσι ατένισα… το ερωτικό πρωθυπουργικό χαμόγελο» at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: