[εμβόλιο ίσως τον Σεπτέμβριο ·

22/04/2020 § Σχολιάστε

Βρετανία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές
για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Εμπιστοσύνη στην επιστήμη

Αύριο Πέμπτη ξεκινούν
Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ταχύτατη και ασφαλέστερη ανάπτυξη εμβολίου. «Είμαστε η χώρα που έχει χρηματοδοτήσει περισσότερο από κάθε άλλη την έρευνα για το εμβόλιο» είπε ο Χάνκοκ.
Αυτή η απόφαση ήρθε ως συνέχεια της προ ημερών δήλωσης της Σάρα Γκίλμπερτ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία είχε δηλώσει ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ίσως και τον Σεπτέμβριο.
Η ειδική στην παρασκευή εμβολίων Βρετανίδα ερευνήτρια παραδέχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος πως θα προκύψει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του Covid-19, αλλά σημείωσε πως η προοπτική είναι καλή με βάση τα μέχρι τώρα εργαστηριακά αποτελέσματα.
«Αισιόδοξος» για την παρασκευή εμβολίου δήλωσε και ο εκ των επιστημονικών συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης και επικεφαλής του Wellcome Trust σερ Τζέρεμι Φάραρ, αν και πρόσθεσε ότι η επιτυχία των σχετικών ερευνών δεν είναι δεδομένη.

σύνδεσμος

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [εμβόλιο ίσως τον Σεπτέμβριο · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: