καθώς η ημικράτηση του κ. Εφραίμ πάει για παράταση…

28/12/2011 § 1 σχόλιο

Από τη (μη) «Αγία Λίμνη» στην «Αγία Ζώνη» του φίλου Δημήτρη Φύσσα στην Athens Voice

…Kαι καθώς οι αθωνικοί καλόγεροι, η πουτινική Ρωσία, ο κ. Μητσοτάκης, ο υφυπουργός κ. Γεωργιάδης και δεν ξέρω και γω πόσοι ακόμα φωνάζουν και απειλούν, το ζάχαρο του ημικρατούμενου κ. Εφραίμ ανεβαίνει και όλο το βάρος έχει πέσει στο Διευθυντή του Κέντρου Υγείας των Καρυών. Είναι προφανές ότι η ημικράτηση του κ. Εφραίμ πάει για παράταση, αν όχι για πλήρη απελευθέρωσή του.

Υπενθυμίζω ότι δε βρέθηκε ένας (αριθμός : 1) από το χώρο των μονών του Άθωνα ή της επίσημης εκκλησίας να πει «Ας κρατηθεί, όπως θα κρατούνταν και κάθε άλλος ύποπτος φυγής στη θέση του, μέχρι να κριθεί» – κι αν αθωωθεί, μπράβο του. Δηλαδή σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, που κάποιοι ελάχιστοι δικαστές τολμάνε κι εφαρμόζουν το νόμο και σε ηγούμενους μοναστηριών του Άθωνα, σύμπαντες οι εκκλησιαστικοί, αλλά και τόσοι άλλοι μαζί τους, καταγγέλλουν τη (μη) προφυλάκιση και ανακαλύπτουν συνωμοσίες, ζητώντας, ουσιαστικά, προνομιακή νομοθεσία και προνομιακή δικονομία για τους μεγαλοϊερωμένους.

Αυτό το τονίζω γιατί από διάφορες πλευρές ακούγεται πόσο προχώ είναι μερικοί στον Άθω, φευγάτοι από τα υλικά εγκόσμια, «δίκαιοι κ΄ ίσοι σ΄όλες των τες πράξεις», πετούμενοι στα ύψη της μεταρσίωσης, αυταπαρνητές κλπ κλπ. Τόσο προχώ είναι λοιπόν, τόσο, ώστε να ετοιμάζουν ξανά το έσχατο όπλο τους: την «αγία ζώνη» ντε, που τοποτηρητής της (της ίδιας και των χρημάτων που εισπράττει από την αφέλεια των πιστών στις ανά τον κόσμο αρπαχτές) είναι ακριβώς ο κ. Εφραίμ.

Τώρα που η λίμνη μάλλον τη γλίτωσε την αγιοποίηση, ε, και η «αγία ζώνη» καλή θα είναι. Με τη γνωστή δύναμή της, εξάλλου, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η υπόθεση είτε θα παραγραφεί, είτε θα κλείσει με κάνα βούλευμα και θα μπει στο αρχείο, είτε -αν εκδικαστεί, πράγμα άκρως απίθανο- θα φτάσει στην πανηγυρική δικαίωση του κ. Εφραίμ.

Υ.Γ. Δε νομίζω ότι θα χρειαστεί νόμος για πλήρη εξίσωση των μοναστηριακών ηγουμένων με τους βουλευτές, ώστε να εξασφαλίζεται η παραγραφή των πιθανών αδικημάτων των πρώτων, με τους ίδιους ακριβώς όρους που ισχύουν για τους δεύτερους. Βεβαίως, αν ίσχυε ήδη κάτι τέτοιο, δε θα είχε κανένα πρόβλημα ο κ. Εφραίμ αυτή τη στιγμή, όπως δεν έχουν τόσα και τόσα πολιτικά πρόσωπα, που τ΄ όνομά τους μπλέχτηκε κακόβουλα σε διάφορους τομείς, από κουμπάρους μέχρι συστήματα ασφαλείας κι από υποβρύχια μέχρι λίμνες. Βεβαίως για κείνους παραγράφτηκαν τα πάντα, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει, αφού δεν διέθεταν «αγία ζώνη». Ο κ. Εφραίμ έχει, άρα δε χρειάζεται τέτοιου είδους νομική εξίσωση.

Advertisements

§ One Response to καθώς η ημικράτηση του κ. Εφραίμ πάει για παράταση…

  • Το έχω ξαναπεί: ο λαός θέλει το κεφάλι του Εφραίμ, ως απάντηση στα δικά του οικονομικά προβλήματα, ως απάντηση στο αφορολόγητο της Εκκλησίας και την τεράστια περιουσίας της. Για τον Έλληνα το πρόβλημα δεν είναι η απάτη (νομικό), αλλά η ηθική πλευρά της οικονομικής κι αφορολόγητης δράσης των μονών και της Εκκλησίας γενικά. Και η εκκλησιαστική στάση και ορισμένων πολιτικών, τσαντίζει ακόμα περισσότερο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What’s this?

You are currently reading καθώς η ημικράτηση του κ. Εφραίμ πάει για παράταση… at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: