ΜΚΟ και ζωή χαρισάμενη

30/12/2011 § 1 σχόλιο

Το ποσό των 23.126.871,01 €υρώ

…πλήρωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την «αμαρτωλή» ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Ελλαδικής Εκκλησίας, στην οποία έχει μπει λουκέτο λόγω αδιαφάνειας και μετά το σκάνδαλο με τα κοτόπουλα που ποτέ δεν έφθασαν στο Ιράκ. Και άλλα 7.516.582,47 το Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης «Ευρωπαϊκή Προοπτική», που έχει πρόεδρο ένα επικοινωνιολόγο (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) και διευθύνεται από ένα πανεπιστημιακό (Παντελής Σκλιάς) που με ένα μαγικό τρόπο φέρονται να «σχετίζονται» με πολιτικά πρόσωπα της Κομοτηνής. Και βέβαια όλα αυτά «συμπληρώνονται» αρμονικά από την… πολτοποίηση των παραστατικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Κομματικά παραμάγαζα για πάνω από μία δεκαετία είχαν στήσει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., όπως φαίνεται από τις χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έφερα στη δημοσιότητα η «Αυγή».

Πρόκειται για τις ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών (την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) την περίοδο 2000 – 2010. Συνολικά μοιράσθηκαν 115.388.815,22 ευρώ από τις κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου. Το χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές ΜΚΟ χρηματοδοτούνται ανάλογα με την κυβέρνηση, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι επιλογές γίνονταν με κομματικά κριτήρια. Έτσι δημιουργείται ένα πρασινογάλαζο γαϊτανάκι με ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται την περίοδο Σημίτη και έχουν μηδενική χρηματοδότηση επί Καραμανλή ή χρηματοδοτούνται επί Καραμανλή και σταματούν επί Παπανδρέου. Επίσης υπάρχει αδρά χρηματοδότηση εκκλησιαστικών οργανώσεων, ιδρυμάτων που σχετίζονται με καθηγητές πανεπιστημίων, ΜΚΟ που κλίνουν σε κάθε πτώση τις λέξεις ανάπτυξη και αλληλεγγύη.

Τα στοιχεία, μαζί με σχετική έκθεση ορκωτών λογιστών, εστάλησαν από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα, ύστερα από σχετικό αίτημα του τελευταίου, που έχει ανοίξει τον φάκελο ΜΚΟ.

[πηγή]

Σημείωση: Η «Υπόθεσις» θα μείνει φαντάζομαι ανοιχτή έως ότου πέσει η αυλαία εφόσον για παράδειγμα η «Αλληλεγγύη» μετονομάστηκε σε εκκλησιαστική ΜΚΟ «Αγάπη» διότι η πρώτη υπέστη τα δεινά του Αγίου Αντωνίου. Για όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα, η οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων ήταν μια δίκαιη λύση.

(probably) Τίτλοι Τέλος.

Αμήν.

Advertisements

§ One Response to ΜΚΟ και ζωή χαρισάμενη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What’s this?

You are currently reading ΜΚΟ και ζωή χαρισάμενη at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: