ΕφραιμΑΚΗΣ

18/04/2012 § 1 σχόλιο

Όταν οι συμπτώσεις είναι πολλές, τότε τα μαθηματικά έχουν πρόβλημα.

Ας δούμε λοιπόν τις συμπτώσεις. Η Δικαιοσύνη υποστηρίζει πως η offshore εταιρεία Torcaso συνδέεται με τον ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα ο οποίος επισήμως εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης. Χρήματα ωστόσο από τους λογαριασμούς εισπράττει ο κοσμικός της Βορείου Ελλάδας Γιώργος Σαχπατζίδης. Η Torcaso ενοχοποιείται για είσπραξη ποσών που προέρχονται από μίζες οπλικών συστημάτων.
Η Torcaso είναι και παλιά ιδιοκτήτρια του σπιτιού που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος. Από την Torcaso αγόραζε ακίνητα και η ομάδα του Εφραίμ τον καιρό των επενδύσεων. Για την ακρίβεια με τις αγορές από την offshore του Άκη ξεκίνησε το σχέδιο «μπλοκ επιταγών αντί για ευαγγέλιο».

Δύο ακόμη φίλοι του Τσοχατζόπουλου εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων και είναι κατηγορούμενοι. Ο ένας είναι ο Γιάννης Μπλέτσιος. Η γερμανική Δικαιοσύνη υποστηρίζει πως υποδείχτηκε από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο για να συμμετέχει στην ομάδα που θα διαχειριζόταν τις μίζες που έδινε η γερμανική εταιρεία HDW σε έλληνες κρατικούς λειτουργούς. Ο άλλος είναι ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρόεδρος των Ναυπηγείων την εποχή που καταδύονταν οι μίζες σε τσέπες μέσω της επιχείρησης. Ο Σωτήρης Εμμανουήλ (ο κύριος στη φωτογραφία με κύκλο), ήταν αυτός που αποχαιρέτησε τον Εφραίμ την μέρα της σύλληψής του. Είναι σύμβουλός του και φυσικά βαθιά θρησκευόμενος. Οι εντιμότατοι φίλοι του Άκη, και βέβαια οι offshore εταιρείες συναντούν τον κύκλο του Βατοπεδίου. Ίδιοι πελάτες, ίδιοι φίλοι. Ζούμε στη χώρα των συμπτώσεων. Και των πτώσεων απ’ τα σύννεφα ως γνωστόν

[Κουτί της Πανδώρας]

***

Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα όμως, το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού και κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας, φέρεται ότι πήρε στα χέρια του για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου από το 1999 έως το 2005 ποσά που αγγίζουν τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ, και συγκεκριμένα 11.582.000 δολάρια, 11.411.000 ευρώ και 2.960.000 ελβετικά φράγκα.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο του πολυσέλιδου πορίσματος όπου φαίνεται ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού και κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αγορών ως εκπρόσωπος της γνωστής από την υπόθεση του Βατοπαιδίου off-shore εταιρίας Torcasso, αν και ήταν πολύ βαριά ασθενής.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1999 αγοράζονται από την Torcasso:

  • 1 αίθουσα 1.000 τ.μ. σε κτίριο της οδού Κηφισίας
  • 1 αίθουσα 964 τ.μ. στο ίδιο κτίριο
  • 22 θέσεις στο υπόγειο του κτιρίου έναντι 1,400 δισ. δρχ.

11 ημέρες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου του 1999, η Torcasso αγοράζει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αντί 300.000.000 δρχ.

Τα τρία ακίνητα της οδού Κηφισίας πωλήθηκαν το 2007 από την Torcasso στο Βατοπαίδι αντί 6.000.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο που είχε αγοράζει η off-shore στην Κόμνα Τράκα τον Φεβρουάριο του 2000 έναντι 240.000.000 δρχ. πωλείται επίσης στο Βατοπαίδι για 3.700.000 ευρώ.

[MegaTv]

Advertisements

§ One Response to ΕφραιμΑΚΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What’s this?

You are currently reading ΕφραιμΑΚΗΣ at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: