Όπου, πενιχροί μισθοί (του Δημοσίου) των €21.000 το μήνα δεν περικόπτονται…

07/09/2012 § 2 Σχόλια

Οι μηνιαίες απολαβές του προέδρου – και των αντιπροέδρων – στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…

Ο Πρόεδρος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Θωμόπουλος που σύμφωνα με το δημοσίευμα αμείβεται με €21.000 το μήνα… (ελπίζω να διαψευστεί) -φωτογραφία, «Τα Νέα»

Μισθωτοί και συνταξιούχοι υπέστησαν πολλαπλές οριζόντιες μειώσεις αποδοχών για να καλύψουν τις ακάλυπτες μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού και συνεχίζουν να προσφέρουν άδικα το αίμα τους, κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα, πελατειακές «συνήθειες» δεκάδων ετών συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τον τόπο εις βάρος των υπολοίπων…
Με μισθούς-μαμούθ αμείβονται τα μέλη της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με συνέπεια το ετήσιο μισθολογικό κόστος του Ταμείου να ξεπερνά τα €8.000.000! (το €800.000 προφανές λάθος της εφημερίδας).
Παράλληλα διάφοροι χρηματοπιστωτικοί και νομικοί σύμβουλοι έλαβαν 16,2 εκατ. ευρώ τη διετία 2010-2012 προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τις αποκρατικοποιήσεις όταν το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιήθηκαν μόνο τρεις!
Την καταγγελία για το ΤΧΣ κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνία Πατριανάκου, αναφέροντας ενδεικτικά πως για τον πρόεδρο του Ταμείου προβλέπεται να εισπράττει 294.000 ευρώ το 14μηνο, δηλαδή 21.000 – 22.000 ευρώ τον μήνα, για τον Α’ αντιπρόεδρο οι μηνιαίες απολαβές φθάνουν τις 15.000 ευρώ, ενώ για τον Β’ αντιπρόεδρο ο μισθός είναι 14.000 μηνιαίως.
Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεν διέψευσε την καταγγελία, σπεύδοντας να δηλώσει ότι το θέμα των αμοιβών του ΔΣ του ΤΧΣ θα επανεξεταστεί με βάση τα νεότερα οικονομικά δεδομένα.
Πρόεδρος του ΤΧΣ έχει τοποθετηθεί ο Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος, τέως υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ΟΟΣΑ και είναι μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ. Α’ αντιπρόεδρος διορίστηκε ο Χαράλαμπος Κύρκος με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΙΤ, ο οποίος εργαζόταν από το 2008 ως ανώτατος στέλεχος στην Ernst & Young με αντίστοιχη εργασιακή εμπειρία σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου τοποθετήθηκε ο Αναστάσιος Γάγαλης, ο οποίος έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Rochester και τα τελευταία 19 χρόνια εργάζεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ έχει θητεύσει και στη διεύθυνση μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος.

[ «Τα Νέα» ]

Advertisements

§ 2 Responses to Όπου, πενιχροί μισθοί (του Δημοσίου) των €21.000 το μήνα δεν περικόπτονται…

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Ο Θωμόπουλος είναι 75 ετών! Έχει γυρίσει από Επιτροπή σε Διοικητικό συμβούλιο τα τελευταια 20 χρόνια. Παίρνει ακόμα την σύνταξή του από την Τράπεζα της Ελλάδος;Αμάν ποιά με τους κυνηγούς καρεκλών.

  • Ο/Η ο δείμος του πολίτη λέει:

    Ακόμα με μεταξύ τους τρελαίνονται…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What’s this?

You are currently reading Όπου, πενιχροί μισθοί (του Δημοσίου) των €21.000 το μήνα δεν περικόπτονται… at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: