επίθεση κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

17/10/2012 § Σχολιάστε

Κοντινό το παρελθόν του 2000. Νωπές οι μνήμες των ημερών των χουντοδουλικών «ταυτοτήτων» όπου μαύρα ράσα και μαύρες πολιτικές αναξιοπρεπείς ρόμπες (ανάμεσά τους και νυν κυβερνητικοί… σωτήρες). Μια τότε, της πρώτης προσπάθειας εκσυγχρονισμού της χώρας από την κυβέρνηση Σημίτη και ένας κάποιος ασήμαντος πολιτικός, ονόματι  Κώστας Καραμανλής, να υπογράφει υπέρ της μισαλλοδοξίας ενός δημοψηφίσματος που αφορούσε και στρεφόταν άμεσα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων –όλα για ένα καθαρά κρατικό έγγραφο: Η Ταυτότητα των πολιτών. Στη μόνη ευρωπαϊκή χώρας που εδόθη πολιτικό βήμα σε δεσπότες και σε κάθε λογής επαγγελματίες εκπροσώπους του Θεού. Εκατομμύρια υπέγραψαν. Τέτοια παραφροσύνη για ένα θέμα που δεν χωρούσε καμία συζήτηση διότι αφορούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ξεχάστηκε η «αδιαφορία» της πλειοψηφίας των πολιτικών, όλων των παρατάξεων –κυρίως η βουβαμάρα τους. Ομερτά.  Στη μνήμη έμεινε και η τότε αυτόκλητη «καλοπροαίρετη διαμεσολάβηση» του πολιτικού ρήτορα, και νυν εθνικού σωτήρος Ευάγγελου Βενιζέλου, της παράταξης που έμεινε στην ιστορία για την πληθώρα παραγωγή μικρών και μεγάλων Άκη-δων επί σχεδόν τρεις δεκαετίες.
Σήμερα ζούμε τις προεκτάσεις, τις συνέπειες της τότε ιδιότυπης «ομερτάς» του πολιτικού κόσμου μπροστά στο φαινόμενο που έσπειρε τα φαινόμενα του ταλιμπανισμού, του φασισμού, του ναζισμού και του μίσους στο άλλο, το διαφορετικό. Αυτή ήταν η μη-θέση της πλειοψηφίας των πολιτικών: Η Σιωπή, η ίση Απόσταση.

Διαβάστε τι γράφει ο δημοσιογράφος Θωμάς Τσάτσης στο protagonγια την τότε εποχή και τις συνέπειές της:

«…τότε όμως εκτός από τους βαλλόμενους, δεν απάντησε κανένας. Σιώπησαν και πάλι. Αφήνοντας το θηρίο να τραφεί και να μεγαλώσει.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με όσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες έξω από το θέατρο «Χυτήριο» ή συμβαίνουν καθημερινά σε περιοχές της Αθήνας με θύματα αλλοδαπούς και …αλλόθρησκους;
Κάποιοι από εκείνους που πριν δέκα χρόνια είχαν βγει στους δρόμους με στόχο να γίνει δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, τώρα όχι σαν όχλος και με τη μορφή ομάδων προστασίας της φυλής, πολιτικά νομιμοποιημένοι ηθικά ενισχυμένοι εμφανίστηκαν για να αναζητήσουν το δίκιο τους. Και μαζί μ’ έναν ιεράρχη, που πολλές φορές έχει επιτεθεί χυδαία σε εκπροσώπους μειονοτήτων, κατέθεσαν μήνυση κατά των συντελεστών μιας θεατρικής παράστασης.
Ο ιεράρχης δεν έχει υποστεί καμία συνέπεια για όσα ρατσιστικά έχει πει πολλές φορές. Στις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας οι μητροπολίτες προστατεύουν μόνο τα δικά τους δικαιώματα.
Δεν ζούμε σε εποχή παραλογισμού. Ζούμε σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο και κυρίως ως θεσμικοί εκπρόσωποι να ιδρύσουν ένα κράτος κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό είναι οργανωμένο. Όχι από παράλογους πολιτικούς και αντιδραστικούς ιεράρχες, αλλά από αυθεντικούς εκφραστές του ρατσισμού που έχουν ως στόχο να νομιμοποιήσουν τη δράση τους. Και ό,τι δεν τους αρέσει να διακόπτεται, να ελέγχεται και να καταδικάζεται με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι βουλευτές, οι ιεράρχες και το τσούρμο που τους συνοδεύει είναι η «θεσμική» θωράκιση, που έχουν σήμερα, όλοι όσοι πριν από δέκα και πλέον χρόνια ήταν πολιτικοί καιροσκόποι, αντιδραστικοί μητροπολίτες και γραφικοί διαδηλωτές.
Σήμερα μπορούν να εκφωνούν λόγους στη Βουλή, να κηρύττουν το μίσος και να επευφημούνται από το κοινό τους.
Για να εκτραφεί όμως αυτό το τέρας που κάθε μέρα γίνεται μεγαλύτερο έβαλαν και κάποιοι άλλοι το λιθαράκι τους. Πρόκειται για εκείνους που μετά τα «Δεκεμβριανά» του 2008 δεν ανέλυσαν τους κινδύνους του φαινομένου της βίας αλλά απλά το ερμήνευσαν. Πρόκειται για εκείνους που στο ανακάτεμα της πλατείας βρήκαν το δημοκρατικό άρωμα των μαζών. Πρόκειται τέλος, για όσους επικρότησαν την περίοδο εκείνη τη διακοπή θεατρικών παραστάσεων στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Και έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ. Με βήματα αργά και σταθερά
».

***

Και λίγος Σουρής, δεν βλάφτει…
«Ελλάς πατρίς μου, δεν σ’ αγαπώ,
για σε δεν καίω κι’ εγώ λιβάνι,
πάντα για σένα κακά θα ‘πω,
κι’ ούτε σου πλέκω ποτέ στεφάνι.

Όμως συγχώρει τον μισητόν,
πατρίς γλυκεία και τροφοδότις,
κι’ εις τόσο πλήθος πατριωτών
ας είναι κι’ ένας μη πατριώτης».

***

ΥΓ:

Στα ανθρώπινα δικαιώματα κατατάσσονται και τα εργασιακά δικαιώματα που τα τελευταία χρόνια έχουν καταβαραθρωθεί. Επιφυλάσσομαι…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What’s this?

You are currently reading επίθεση κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: