Το υπουργικό συμβούλιο και η αξιωματική αντιπολίτευση, παρόντες σε ενθρόνιση…. μητροπολίτη;

05/11/2014 § Σχολιάστε

THIS IS GREECE

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;

Η ενθρόνιση ενός 38χρονου δεσπότη Νέας Ιωνίας έγινε με την παρουσία 34(!) επισκόπων, του πρωθυπουργικού ζεύγους (!) και πολλών υπουργών, τ.υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών όπως οι Α. Λοβέρδος, Α. Ντινόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Καραμανλή, Ν. Δένδιας, Κ.Παπακώστα, Ντόρα Μπακογιάννη, Κ. Αρβανιτόπουλος, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Κουμουτσάκος, Α.Ψυχάρης, Ευ.Αντώναρος. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣτΕ κ.Σωτήρης Ρίζος, η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αριστεράς παρευρέθηκαν εκπρόσωποί της, και τόσοι πολλοί (τουλάχιστον έξι!), στην ενθρόνιση μητροπολίτη, ο εξ απορρήτων του κ.Τσίπρα Ν.Παππάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου, Χ.Καφαντάρη και Γ. Αμανατίδης, ενώ το μητροπολίτη υποδέχθηκε και προσφώνησε ο δήμαρχος του ίδιου κόμματος κ.Ηρ.Γκότσης και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, «χαρακτήρισε ‘Άξιο’ τον νέο μητροπολίτη και του μετέφερε τις ευχές και τη διάθεση καλής συνεργασίας» της Ρένας Δούρου.

Είδατε ποτέ τόσους υπουργούς στην τελετή ενθρόνισης του νέου Πρύτανη του Καποδιστριακού ή του Πολυτεχνείου, του νέου ΓΕΕΘΑ, του νέου Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής, ενός νέου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών; Μικρότερη σημασία έχουν αυτά τα πρόσωπα και αυτοί οι θεσμοί για την κοινωνία μας; Κι όμως, εκεί πάει ο αρμόδιος υπουργός και αν. Πώς βρέθηκαν τώρα τόσοι συναρμόδιοι για την ενθρόνιση ενός ιεράρχη;

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης αναφέρει: «Αναρωτιέμαι ειλικρινά τι δουλειά έχουν οι υπουργοί σε μία αυστηρά εσωτερική υπόθεση της Εκκλησίας, άντε και του ενδιαφερομένου τμήματος του ποιμνίου της περιοχής. Έστω, να καταλάβει κανείς την παρουσία του υπουργού Παιδείας (που ευτυχώς ειδοποιήθηκε εγκαίρως αυτήν τη φορά και δεν θα ‘χουμε άλλα), ο οποίος ελπίζω να πάει και όταν ενθρονιστεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας. Αλλά να πετύχουμε την τρίτη καλύτερη επίδοση της χρονιάς σε υπουργικές παρουσίες (μετά τα δύο υπουργικά συμβούλια) σε μία θρησκευτική τελετή, με ξεπερνάει.

Και συνεχίζει: «Είδατε ποτέ τόσους υπουργούς στην τελετή ενθρόνισης του νέου Πρύτανη του Καποδιστριακού ή του Πολυτεχνείου, του νέου ΓΕΕΘΑ, του νέου Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής, ενός νέου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών; Μικρότερη σημασία έχουν αυτά τα πρόσωπα και αυτοί οι θεσμοί για την κοινωνία μας; Κι όμως, εκεί πάει ο αρμόδιος υπουργός και αν. Πώς βρέθηκαν τώρα τόσοι συναρμόδιοι για την ενθρόνιση ενός ιεράρχη;
Πολιτική τους υποχρέωση δεν ήταν, αφού η αφορμή δεν ήταν πολιτική. Κοσμική τους υποχρέωση δεν ήταν αφού το γεγονός δεν ήταν κοσμικό. Λατρευτική τους υποχρέωση δεν ήταν αφού δεν είναι δημότες Νέας Ιωνίας. Θρησκευτική τους υποχρέωση δεν ήταν αφού δεν είναι παπάδες. Τι στην ευχή τους μάζεψε εκεί πέρα; Φοβάμαι η απλή και άδολη ψηφοθηρική τους υποχρέωση. Απόδειξη, ότι μπορεί να έλειπαν κάποιοι, αλλά οι εκλεγόμενοι στη Β΄ Αθηνών είχαν ολομέλεια. Υπέβαλαν οι άνθρωποι τα πιστοποιητικά πίστης τους στους θρησκευόμενους της εκλογικής του περιφέρειας, αλλά κυρίως στους παπάδες της.»

Αυτή είναι η Ελλάδα.

Η μόνη σοβαρή επανάσταση που χρειάζεται ο τόπος, είναι η απλή και άδολη λογική του αυτονόητου -χωρίς αυτή καμία βελτίωση δεν είναι δυνατή…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Το υπουργικό συμβούλιο και η αξιωματική αντιπολίτευση, παρόντες σε ενθρόνιση…. μητροπολίτη; at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: