[μόνο η λογοκρισία πρέπει να λογοκρίνεται

06/05/2017 § Σχολιάστε

Δικαστική Ψύχωση: Δ η λ α δ ή το δικαστήριο καλείται να κρίνει αν η κα Σώτη Τριανταφύλλου είχε ή δεν είχε δίκιο λέγοντας ότι ο Μάρκο Πόλο (τον 13ο αι.!) μίλησε ή δεν μίλησε αρνητικά για τους Μουσουλμάνους(;!)…

Τι ζούμε και κυρίως ποιοι ζούνε ανάμεσά μας. Είναι δυνατόν;

Σε μια κοινωνία που θέλει να αναμετριέται αενάως δημοκρατικά με τον εαυτό της, δεν χωρά κανενός είδους λογοκρισία. Οι πάντες πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην άποψή τους. Ακόμη και τα φασιστο-ναζιστικά κηρύγματα μίσους έχουν τη θέση τους, εφόσον υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τα λένε και εκατοντάδες χιλιάδες που τα πιστεύουν. Ποιος θα τα απαγορέψει και με ποια ιδιότητα; Ποιος θα κρίνει τους κρίνοντες. Όπως πάμε αύριο μπορεί οι όποιοι «κριτές» θα έχουν το δικαίωμα να μας επιβάλουν ότι η γη δεν γυρίζει.

Και τέλος πάντων, αν εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος 4285/2014 κατά ρητορικής μίσους ή ρατσισμού, ελάχιστοι από τους σεπτούς ορθόδοξους ιερείς (κυρίως μητροπολίτες) θα βρίσκονταν εκτός φυλακής.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει και την πλάκα της, διότι όπως λέει κι ο ΠαντελάκηςΕίναι τουλάχιστον παράδοξο. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κάποιος ότι ιστορικοί δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα για τον ακριβή χρόνο και τόπο γέννησης του Μάρκο Πόλο. Τώρα ένας δικαστής ενός Πρωτοδικείου θα πρέπει να λύσει το παρακάτω αίνιγμα: ο εξερευνητής για τον οποίο δεν είναι βέβαιο πότε ακριβώς έζησε αλλά το γνωρίζουμε περίπου, είπε αυτή την αρνητική για τους μουσουλμάνους φράση; (ε, ρε γλέντια!)

Είναι να τρελαίνεται κανείς σε αυτή τη χώρα!

[Σε δίκη για ισλαμοφοβία με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο παραπέμπεται η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και διαχειριστής του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή κείμενό της που είχε δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Athens Voice]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [μόνο η λογοκρισία πρέπει να λογοκρίνεται at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: