[όνομα κράτους ‘Γοργόνα’ στα σλαβικά και να μένει αμετάφραστο·

30/01/2018 § Σχολιάστε

Σοβαρή, κυρίως ρεαλιστική η πρόταση του Υπ. των Εξωτερικών

«έργον του Ναυπηγού Ν.Α. Χριστοπούλου. Πευκάκια-Βόλου 1880-1961»

Ένα σχέδιο συμφώνου θα καταθέσει στην πλευρά των Σκοπίων εντός του Φεβρουαρίου η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι σε αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνονται όλα τα ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με το όνομα, με ειδικό κεφάλαιο για την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, με αναφορές στη διεθνή και περιφερειακή θέση του κράτους και τη θετική ατζέντα για την ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων. Επίσης, απέρριψε τη θεωρία περί «σαλαμοποίησης», τονίζοντας ότι είναι «εκτός πραγματικότητας» και ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εντάξει όλα τα ζητήματα σε ένα σύμφωνο. Ενώ, ερωτηθείς για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, τόνισε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη με αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Σχετικά με το όνομα, ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε ότι για την ελληνική πλευρά έχει μεγάλη σημασία η σύνθετη λέξη της ονομασίας που θα συμφωνηθεί να είναι στη σλαβική διάλεκτο και να μένει αμετάφραστη(!). Είπε επίσης ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πρότεινε τέσσερα ονόματα στα σλαβικά. [οι υπογραμμίσεις και κυρίως το θαυμαστικό είναι δικά μου)

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχουμε!

Πηγή

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [όνομα κράτους ‘Γοργόνα’ στα σλαβικά και να μένει αμετάφραστο· at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: