[η Θεσσαλονίκη ανταμοίβεται από τους Αγίους της με κορωνοϊό ·

14/11/2020 § 1 σχόλιο

©Δημήτρης Χαντζόπουλος / Καθημερινή 12.11.2020

⚙︎

26.10.2020: Τι και αν στη Θεσσαλονίκη ο κορωνοϊός βράζει; Όλοι οι ιερείς στον Άγιο Δημήτριο, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Άνθιμος φτάνουν στον προαύλιο χώρο του ναού χωρίς να φορούν μάσκα αδιαφορώντας για την κεντρική οδηγία χρήσης της και στους εξωτερικούς χώρους αλλά και τις παραινέσεις για πιστή τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί…
Χωρίς μάσκα και ο ιερέας που εν μέσω πανδημίας κοινώνησε γονείς και μικρά παιδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Μάλιστα, αν και ευδιάθετος αρχικά, φάνηκε να ενοχλείται ιδιαιτέρως από την παρουσία των δημοσιογράφων.
Εκατοντάδες πιστοί συνωστίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Σε μια πόλη που «βράζει» από τον κορονοϊό και βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown, οι πολίτες δεν τηρούν καμία απόσταση με την αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλλει την τήρηση των μέτρων.
Ίδιες εικόνες και το πρωί της Κυριακής Κυριακής κατά τη λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στον προαύλιο χώρο του Ναού. Ιερείς, ψάλτες και διάκονοι τέλεσαν τη λιτανεία χωρίς μάσκες – προφανώς κατ’ εφαρμογή της ανάλογης οδηγίας για την ώρα της λατρευτικής λειτουργίας – χωρίς ωστόσο να σκέφτονται το μήνυμα που δίνουν στους πιστούς. Ανάμεσά τους το πλήθος των πιστών, άλλοι με μάσκες, άλλοι πάλι όχι και με μηδενικές σχεδόν αποστάσεις.
Η Κοσμοσυρροή πιστών στον Αγ. Δημήτριο για να προσκυνήσουν την εικόνα που τη φιλούν βγάζοντας πρώτα τη μάσκα.

Δείτε λεπτομέρειες και βίντεο στο Megatv

⚙︎

Advertisement

§ One Response to [η Θεσσαλονίκη ανταμοίβεται από τους Αγίους της με κορωνοϊό ·

What’s this?

You are currently reading [η Θεσσαλονίκη ανταμοίβεται από τους Αγίους της με κορωνοϊό · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: