Ευάγγελε (του Oulook), Αντώνη (του Φράχτη), Άνθιμε (των Αγρίων) κ.α. : Αυτό θα επιτρέπονταν;

09/01/2015 § Σχολιάστε

post9.1.15

Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν: Πρόκειται για Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. 

Σε ορισμένους που τώρα θίχτηκαν και δηλώνουν «Je suis Charlie» (My ass!)

Να σας θυμίσω την τύχη που είχε η σάτιρα του «γέροντα Παστίτσιου»;;;

Καταδικάστηκε ο «Γέροντας Παστίτσιος»

Το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον… Γέροντα Παστίτσιο ή κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για εξύβριση των θείων του είχε ασκηθεί ύστερα από ερώτηση στην Βουλή του πλέον προφυλακισμένου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, χρυσαυγίτη βουλευτή, Χρήστου Παππά.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν ο Παππάς, είχε καταθέσει την ερώτηση για τη σατιρική σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος», στην οποία υποστήριζε ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο».

Η σύλληψή του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και από τα κόμματα της Αριστεράς.

«Ατυχής αλλά καθ’ όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους. Πολλώ δε μάλλον κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ’ όλα σεβαστού γέροντα Παίσιου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς» δήλωσε ο δικηγόρος του Φίλιππου Λοΐζου, Γιώργος Κλεφτοδήμος.

ΕΕΔΑ: Μεσαίωνας η καταδίκη του «Γέροντα Παστίτσιου»

«Για θεσμική και ιδεολογική οπισθοδρόμηση που δεν φαίνεται να έχει τέλος» κάνει λόγο η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) αντιδρώντας στην καταδίκη του δημιουργού της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Γέρων Παστίτσιος».

Η καταδίκη του Φίλιππου Λοΐζου αποκτά εμβληματικό εκτόπισμα, σύμφωνα με την ΕΕΔΑ, καθώς είναι η πρώτη, μετά από δεκαετίες, αναβίωση της διάταξης που ποινικοποιεί την «καθύβριση θρησκεύματος» και εγγράφεται, όπως τονίζεται «στην πρόσφατη σειρά φαινομένων παλινόρθωσης των πιο σκοτεινών σελίδων της ιστορίας των δικαιωμάτων στην Ελλάδα».

Στην ανακοίνωση της παλαιότερης οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα υπογραμμίζεται πως «η σημερινή απόφαση δείχνει ότι η ελευθερία του λόγου, θεμελιώδης πυλώνας της κοινωνικής συμβίωσης σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, τελεί υπό αμφισβήτηση όχι μόνο από τους καταστατικούς εχθρούς της δημοκρατίας αλλά από τους πολιτειακά εντεταλμένους προστάτες της». >>> τα λοιπά στο Βήμα

ΆντεΠαραπέραΒρεΣούργελο-Ταλιμπάν!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Ευάγγελε (του Oulook), Αντώνη (του Φράχτη), Άνθιμε (των Αγρίων) κ.α. : Αυτό θα επιτρέπονταν; at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: