Η αναπαραγωγή του μίσους με συγγράμματα για πολεμικές αποζημιώσεις που θα συντάσσουν στρατιωτικοί και θα μοιράζονται στα σχολεία…

14/03/2015 § Σχολιάστε

Συνέλθετε, αργότερα θα είναι αργά!

post14.3.15

Διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες

Ο τίτλος προέρχεται από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και ταιριάζει γάντι στη νέα (;) κυβέρνηση, που στηρίζεται, κυρίως, από παλιά υλικά.

του Θωμά Τσάτση στο protagon.gr

Και έχει ιδιαίτερη σημασία όταν ένας από τους Δώδεκα Αποστόλους υπενθυμίζει στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», ότι άλλα έλεγαν ως θεωρητικοί και αντιπολιτευόμενοι πριν από 50 ημέρες και άλλα κάνουν σήμερα στην πράξη.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο τι έλεγαν πριν και τι κάνουν σήμερα, μετονομάζοντας την τρόικα σε θεσμούς (μήπως εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων θα ήταν καλύτερα;) και το μνημόνιο σε Master FAFA.

Το τεράστιο ζήτημα είναι ότι τρέφουν και αναπαράγουν το μίσος με συγγράμματα για τις πολεμικές αποζημιώσεις που θα συντάσσουν στρατιωτικοί και θα μοιράζονται στα σχολεία, ενισχύουν τον θεσμό των παρελάσεων και οδηγούν τη χώρα στο μακρύ παρελθόν. Όλα αυτά με κυβέρνηση που στηρίζουν 149 βουλευτές της Αριστεράς!

Τι μπορεί να συμβολίζει η πρωτοβουλία του υπουργείου Άμυνας που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η όλη προώθηση του στόχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα συνδέεται άμεσα και με μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς, τόσο στα σχολεία, όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό τον σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου».

Θα τους ζηλεύει ακόμη και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που τόσα χρόνια δίδασκε στις σχολές της Αστυνομίας και δεν κατάφερε να προωθήσει ένα σχέδιο ακροδεξιάς έμπνευσης όπως αυτό.

Και στον αντίποδα: Για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας; Για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών; Κουβέντα, ούτε μια λέξη.

Η χώρα βαδίζει με γοργά βήματα προς τη χρεοκοπία, αλλά έχει αξιοπρέπεια. Μπορεί σε λίγο καιρό όλοι οι πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να μην καταναλώνουν πάνω από 300 KW ρεύμα κάθε μήνα – όπως όλοι όσοι ενταχθούν στον υπό ψήφιση νόμο για την ακραία φτώχεια – αλλά θα είναι επιτέλους ίσοι και έχουν έναν εχθρό.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίρνουν προκαταβολές και θα εξοφλούνται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που θα αντιστοιχούν σε χαρτιά για να κρατούν σημειώσεις, αλλά δεν θα υπάρχει μνημόνιο. Και όπως πάντα, θα μας φταίνε οι άλλοι. Όχι εμείς πάντως που κάναμε ό,τι μπορούσαμε για πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά εκείνοι δεν μας αφήνουν.

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Η αναπαραγωγή του μίσους με συγγράμματα για πολεμικές αποζημιώσεις που θα συντάσσουν στρατιωτικοί και θα μοιράζονται στα σχολεία… at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: