ο Μητρ. Χίου δεν είναι παρά ένας δημόσιος υπάλληλος. Εντάξει;

18/08/2016 § Σχολιάστε

Με ποιο δικαίωμα ή ιδιότητα, πέραν αυτής του δημοσίου υπαλλήλου, επιτίθεται κατά θεσμών και νόμων των εκλεγμένων εκπροσώπων του κοινοβουλίου και του κράτους;

xiou18.8.16

Επίθεση κατά κυβέρνησης και βουλευτών που στήριξαν τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και όχι μόνο, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος.

Από άμβωνος, στις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπενταυγούστου αλλά και στη συνέχεια, ο μητροπολίτης ξεσπάθωσε εναντίον του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων, για τους οποίους είπε πως «είναι όλοι λαθρομετανάστες», ενώ επιτέθηκε και στον από 30ετίας θεσμοθετημένο πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους: «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Χίου «Πολίτης», κύκλοι των δύο βουλευτών Χίου κ. Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό, αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

«Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο μητροπολίτης» σημειώνονταν σε δηλώσεις στην χιώτικη εφημερίδα, στην οποία τονίζονταν επίσης πως «είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις συναντήσεις με τον μητροπολίτη».

in.gr

ΥΓ: αλήθεια, κόβονται νόμιμες αποδείξεις στους ναούς, για κεριά, λιβάνια, βαφτίσια, γάμους, ευχέλαια, αγιασμούς κ.α. ή οι Νόμοι είναι μόνο για τους μη-φορώντας ιερά-και-άκρως-κερδοφόρα-ράσα;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading ο Μητρ. Χίου δεν είναι παρά ένας δημόσιος υπάλληλος. Εντάξει; at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: