Φοιτητής του Πολυκαθηγητή Κοτζιά στο Χάρβαρντ ο Διαματάρης

10/12/2019 § Σχολιάστε

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση, να το διαβάσετε με την ησυχία σας

Πριν από πέντε ημέρες παραιτήθηκε ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Α. Διαματάρης, ο οποίος ενώ ουδέποτε ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, άφηνε να εννοηθεί ότι είχε αποκτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο, χάρη στην δημιουργική ασάφεια του βιογραφικού του: «σπούδασε (…) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης».

Γιατί όμως δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές αυτές; Διότι λόγω ματαιοδοξίας τις διέκοψε προκειμένου να τις συνεχίσει στο πιο φημισμένο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου δίδασκε ‒οποία τιμή για το Πανεπιστήμιο αυτό!‒ ο φημισμένος Πολυκαθηγητής Κοτζιάς, ήδη κάτοχος θέσης Καθηγητού στην Οξφόρδη, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει αγγλικά: φανταστείτε και να γνώριζε, πόσες καθηγητικές έδρες στα πιο φημισμένα πανεπιστήμια θα είχε στη συλλογή του («συλλέκτη πανεπιστημιακών εδρών» τον αποκάλεσε ο καθηγητής Θάνος Βερέμης). Βλ. τις διαψεύσεις των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Χάρβαρντ εδώ: https://bit.ly/2DXfa3D

Παρότι ο Διαματάρης είχε ήδη παραιτηθεί, μέχρι χθες τον κατασπάρασσαν κάποιοι άνανδροι. (Με ένα γκούγκλισμα θα εντοπίσετε τον πιο άνανδρο από αυτούς). Ξεσηκώθηκε το σύμπαν της «αγανακτισμένης» εφημεριδοσύνης να καταγγείλει το «πρωτοφανές», πως δεν είχε αυτόν τον τίτλο ο Διαματάρης. Δεν μιλούμε για την θεμιτή και επιβαλλόμενη σκληρή κριτική στον Διαματάρη, μιλούμε για την ανανδρία όσων δεν μίλησαν για τις απάτες τού κατά φαντασίαν καθηγητή Οξφόρδης και Χάρβαρντ.

Σε καμιά ελληνική εφημερίδα όμως δεν δημοσιεύθηκε η απάτη του σταλινοπαράφρονα Κοτζιά, να παριστάνει τον καθηγητή στα πανεπιστήμια Οξφόρδης και Χάρβαρντ, διαπράττοντας μάλιστα απάτη επί δικαστηρίω. (Τιμητική εξαίρεση η Δήμητρα Κρουστάλλη, στο «Βήμα», http://goo.gl/flRgJR και οι Μάνος Βουλαρίνος και Άρης Πορτοσάλτε). Η εφημεριδοσύνη δεν ήθελε να δει τα μέιλ των πανεπιστημίων που διέψευσαν τον Κοτζιά· για την εφημεριδοσύνη δεν αποτελούσε είδηση, ακόμη κι όταν έφερε το θέμα στη Βουλή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη: https://bit.ly/2DXfa3D (Βλ. και Thanos Veremis, “Professor at Oxford, Harvard, and Hogwarts” στο https://bit.ly/2E2IaXy ).

Αναρωτηθείτε για ποιον λόγο εξακολουθεί να απολαμβάνει τέτοιας προστασίας από την εφημεριδοσύνη ο Κοτζιάς. (Και honi soit qui mal y pense). Όταν η Athens Review δημοσιεύσει τα έγγραφα τεκμήρια του Σκανδάλου Κοτζιά με τις βίζες (που ούτε αυτό αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας), να δούμε πώς θα το συγκαλύψει η ευγνωμονούσα εφημεριδοσύνη. Και, ευτυχώς, δεν υπάρχει μόνο η Athens Review, υπάρχει και το Διαδίκτυο…

*

Ανακοίνωση της ©Athens Review of Books στο facebook

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading Φοιτητής του Πολυκαθηγητή Κοτζιά στο Χάρβαρντ ο Διαματάρης at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: