[Αυτό τον καιρό, η Εκκλησία θυμίζει το Χριστόδουλο ·

20/11/2020 § Σχολιάστε

Επενδυτικες υποκρισιες της Ορθολοξιας

Κάποια εποχή, ο «μακαριστός» Χριστόδουλος επετίθετο κατά των επιστημόνων και διανοουμένων με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και προωθούσε μια ιδέα της πίστης βασισμένη στις γνωστές ιδεοληψίες του. Μετά αρρώστησε και απεβίωσε ταλαιπωρημένος. Όσο, όμως, ήταν άρρωστος, δεν αρκέστηκε σε προσευχές και λοιπά τεχνάσματα, που τόσο προωθεί η Εκκλησία, αλλά απευθύνθηκε στους ειδικούς επιστήμονες, τους ίδιους δηλαδή που λίγο καιρό πριν ειρωνευόταν και καθύβριζε. Στο βιβλίο του κ. Μανώλη Βασιλάκη «Η μάστιγα του Θεού» υπάρχει άφθονο υλικό προς απόδειξη της νοοτροπίας του. Το βιβλίο δεν αναφέρεται στην εποχή, που ο Χριστόδουλος είχε ασθενήσει. Σταματά κάπου το 2005, όταν τα απανωτά σκάνδαλα της Εκκλησίας (Γιοσάκης, Κουλοσούσας κ.ο.κ.) είχαν προκαλέσει σφοδρές ενδοεκκλησιαστικές αναταράξεις από τις οποίες ο Χριστόδουλος βγήκε αλώβητος και προσποιούμενος ότι είχε μια χαρά λιακάδα, ενώ οι καταιγίδες μαίνονταν.

Αυτό τον καιρό, η Εκκλησία θυμίζει το Χριστόδουλο, πράγμα ελάχιστα παράδοξο διότι ο κάποτε πολέμιός του, Ιερώνυμος, μπορεί να μη διακατέχεται από τον έρωτα με τις κάμερες του ασπόνδου προκατόχου του αλλά παραμένει δέσμιος των γνωστών νοοτροπιών που επικρατούν από αμνημονεύτων χρόνων στο χώρο του. Άφησε για μήνες διαφόρους ιερωμένους κάθε βαθμού να ασχημονούν κατά των επιστημόνων, να αποτρέπουν τον κόσμο να φοράει μάσκες και να τηρεί μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, απέφυγε επιμελώς να επιβάλει σε όσες μητροπόλεις υπάγονται στη δικαιοδοσία του να τηρούν αυτά τα μέτρα και τήρησε μια γενικά αντιεπιστημονική στάση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, προκειμένου η Εκκλησία να μη χάσει τη δύναμη που (πιστεύει ότι) της δίνει ένα ποίμνιο στοιβαγμένο σε εκκλησίες, λιτανείες και προσκυνήματα. Μετά ήλθε το φετινό φθινόπωρο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα μαζί με αυτό των διασωληνωμένων και των νεκρών από τον κορωνοϊό και ασθένησε και ο Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ «για προληπτικούς λόγους».

Σε μια εποχή, που ένας ασθενής από κορωνοϊό δυσκολεύεται ολοένα περισσότερο να βρει θέση σε ΜΕΘ, αν χειροτερέψει η υγεία του, ο Αθηνών ανεύρε εύκολα τέτοια κλίνη «για προληπτικούς λόγους». Το πρόβλημα δεν είναι η καθαυτή νοσηλεία του. Μιλάμε για τον προϊστάμενο του ίδιου οργανισμού, που εκπρόσωποι και ρασοφόροι εργαζόμενοί του έδωσαν ρεσιτάλ τους προηγουμένους μήνες κατά των μέτρων προστασίας και προέτρεπαν τους πιστούς να βγάζουν τις μάσκες μέσα στο ναό ή δήλωναν, ότι η Θεία Κοινωνία περιέχει αλκοόλ «και το αλκοόλ σκοτώνει τα μικρόβια» (τάδε έφη ο άρτι εκλιπών μητροπολίτης Λαγκαδά προ καιρού). Του ίδιου οργανισμού που η προσφάτως ασθενής κεφαλή του κάλεσε πρόσφατα την κυβέρνηση να ανοίξει τους ναούς για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων κόντρα σε κάθε λογική και υπόδειξη της επιστημονικής κοινότητας!

Στα ζόρια, όμως, εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποταθούν στους ειδικούς και να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία, διότι καλές και άγιες οι προσευχές και οι εξυπνάδες και οι λεκτικοί τραμπουκισμοί κατά των επιστημόνων αλλά στις δύσκολες στιγμές πρώτοι και καλύτεροι οι ίδιοι εκπρόσωποι σπεύδουν να καπαρώσουν κλίνες ΜΕΘ ακόμα και αν νοσούν ελαφρά. Στα ίδια νοσοκομεία που οι περισσότεροι από τους απλούς πιστούς βλαστημούν ειδικά αυτή την εποχή να ανεύρουν κρεβάτι νοσηλείας και, αν ασθενήσουν από τον κορωνοϊό, είτε θα δυσκολευτούν να βρουν κλίνη ΜΕΘ είτε θα τους συσταθεί να νοσηλευτούν κατ’ οίκον όπως η ηλικιωμένη γυναίκα στην Καβάλα, που βρέθηκε νεκρή από τον κορωνοϊό έχοντας πεσμένο δίπλα της τον ΑμεΑ υιό της.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ουκ ολίγοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι στις δύσκολες στιγμές επιλέγουν να σώσουν τη ζωή τους απευθυνόμενοι σε αυτούς, τους οποίους βρίζουν από άμβωνος μπροστά στο ποίμνιό τους, το ίδιο ποίμνιο που στις ίδιες δύσκολες στιγμές δεν έχει το προνόμιο της «προληπτικής» νοσηλείας ακόμα και της απλής νοσηλείας.

*

©Παναγιώτης Περιβολάρης στο facebook

*

Διαβάστε της Μεγάλης Επιχείρησης >

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [Αυτό τον καιρό, η Εκκλησία θυμίζει το Χριστόδουλο · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: