[εκφράζει τους ακροδεξιούς και τους αριστερούς αντιδημοκράτες που τον βλέπουν με θαυμασμό ·

27/02/2022 § Σχολιάστε

photo ©Alexander Zemlianichenko/AP -theatlantic.com

(Ο Πούτιν)…«ένεκα Ρωσίας εκφράζει και τους ακροδεξιούς και τους αριστερούς αντιδημοκράτες οι οποίοι με θαυμασμό βλέπουν τον Βλαδίμηρο να κάνει επίδειξη δύναμης στην ασθενική Ουκρανία εκμεταλλευόμενος το ότι οι δημοκρατικές και ευημερούσες χώρες της Δύσης, ακριβώς επειδή είναι δημοκρατικές και ευημερούσες, έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν από μια ευθεία σύγκρουση παρά να κερδίσουν.

Φυσικά κάνει το λάθος που έκανε και ένας άλλος αντίστοιχός του στο παρελθόν: δεν καταλαβαίνει ότι η Δύση μπορεί να αποφεύγει τη σύγκρουση, αλλά έτσι και αποφασίσει να συγκρουστεί δεν θέλεις να είσαι απέναντι. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα που δεν έχει σχέση με την γοητεία που ασκεί στους αντιδημοκρατές ο δικτάτορ… ο προεδρος της Ρωσίας.

Γοητεία που γίνεται ακόμα πιο έντονη καθώς οι φαν των αυταρχικών καθεστώτων καταλαβαίνουν, ή έστω διαισθάνονται, ότι στο στόχαστρο της δράσης του αγαπημένου τους δυνάστη είναι, περισσότερο και από την Ουκρανία, η δημοκρατία.

[…]Ο Πούτιν είναι ένας απολυταρχικός ηγέτης ο οποίος μη μπορώντας να εξασφαλίσει ευημερία για τους κατοίκους της χώρας του προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην ευημερία  των κατοίκων των δημοκρατικών χωρών.

Προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην ευημερία που θα κάνει τους Ρώσους να σκεφτούν ότι με τη Δύση και τη δημοκρατία η ζωή θα είναι καλύτερη. Με λίγα λόγια, ο αγώνας του δεν είναι εναντίον της Ουκρανίας ή του ΝΑΤΟ, αλλά εναντίον της δημοκρατίας. Είναι να μην πίνουν νερό στο όνομά του οι νοσταλγοί του Παπαδόπουλου και του Τείχους του Βερολίνου; Και μπράβο τους[…]»

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο του ©Μάνου Βουλαρίνου στην Athens Voice και δεν θα χάσετε, είναι από τους λίγους που δεν έχουν χάσει ακόμα τη λογική τους στη χώρα μας.

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [εκφράζει τους ακροδεξιούς και τους αριστερούς αντιδημοκράτες που τον βλέπουν με θαυμασμό · at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: