[ο ρατσισμός κι η μισαλλοδοξία δεν εξαφανίζονται με το μάζεμα υπογραφών·

26/11/2017 § Σχολιάστε

Το κείμενο είναι προϊόν φαντασίας.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική

φωτογραφία από την άλλη μου πατρίδα, τη Νότιο Αφρική της εποχής του Απαρτχάιντ…

Ας υποθέσουμε (αυτά δεν γίνονται) ότι σύμφωνα με το σκεπτικό μιας ομόφωνης απόφασης  ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, ένας παπάς ο οποίος, κατά γενική ομολογία των περισσοτέρων πιστών, «ανήκει στους κορυφαίους υψηλόβαθμους παπάδες της Εκκλησίας της Ελλάδος» αναγορεύεται (αυτά δεν γίνονται) σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Τάδε πανεπιστημίου.

Με αφορμή αυτό το γεγονός (που είπαμε, αυτά δεν γίνονται) ξεσπούν σφοδρές αντιδράσεις για αυτή την απόφαση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Τάδες Πανεπιστημίου να αναγορεύσει τον υψηλόβαθμο παπά επίτιμο διδάκτορα. Μάλιστα, οι αντιδράσεις είναι τόσο σφοδρές που κάποιοι πολίτες ξεκινούν καμπάνια ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του τμήματος.

Ας υποθέσουμε ότι η «Φωνή Λαού» μέσω αυτών των υπογραφών (που δεν γίνεται) εισακούστηκε και η αναγόρευση αυτή (αυτά δεν γίνονται) ακυρώνεται.

Ας υποθέσουμε και πάλι, ότι ο λόγος αυτής της δημόσιας διαμαρτυρίας και κατακραυγής είναι ότι ο υψηλόβαθμος αυτός παπάς είναι γνωστός για τις (που δεν υπάρχει περίπτωση, ως γνωστόν, παπάδες του είδους δεν υπάρχουν) μισαλλόδοξες και ρατσιστικές του απόψεις.

Έχετε την εντύπωση πως αίφνης, ο ανορθολογισμός, η δεισιδαιμονία και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, αίφνης θα εξαφανίζονταν μέσω κάποιων… υπογραφών;

Καλύτερα να επανεξετασθούν τα κεφάλαια, με αυτή τη σειρά: «Εκπαίδευση – Παιδεία – Κοσμικό Κράτος».

Εκεί βρίσκονται οι όποιες, μακροχρόνιες λύσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

What’s this?

You are currently reading [ο ρατσισμός κι η μισαλλοδοξία δεν εξαφανίζονται με το μάζεμα υπογραφών· at αγριμολογος.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: